Kibontják a tehetséget

2019.05.23. 11:00

Idén is várják a gyerekeket a Kapolcska táborba

Az idén 30 éves Kapolcsi Kulturális és Természetvédelmi Egylet újra várja a gyerekeket a Kapolcska táborba. A programot a szerdai sajtótájékoztatón mutatták be a Falumalomban.

Tóth B. Zsuzsa

Márta István rendező beszél a sajtótájékoztatón Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

A minden elemében a gyerekeknek és a családoknak szóló nyolcnapos, immár harmadik összművészeti tábor és kisfesztivál idei programjáról szólva Márta István rendező elmondta, hogy az június 23-ától 30-ig tart, azon belül a fesztivál június 28-tól 30-ig, neves közreműködők részvételével.

Márta István rendező beszél a sajtótájékoztatón Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

– A táborba kilenc és 15 éves közötti gyermekeket várunk azzal a céllal, hogy olyan családi és tehetségkutató programot kapjanak, amely a kultúra, a művészet és a falu szeretetére nevel – mondta Márta István. Az egyes szekciókban sok más mellett zenélnek, kézműveskednek, néptánccal, színházzal, elmejátékokkal ismerkednek a gyerekek. Újdonság lesz a dzsessz- és a rézfúvósszekció.

A táborba idén érkeznek kárpátaljai művésziskolákból zenész gyerekek, török gyerekek a Gül Baba Türbéje Alapítvány jóvoltából, valamint kerekesszékesek a Bethesda Gyermekkórházból. A fesztiválon fellép például a Talamba együttes, valamint Szirtes Edina Mókus. Kinyit a kovácsműhely, nagymesterekkel lehet sakkozni, malmozni.

Mészáros Zoltán, a Veszprém– Balaton 2023 Zrt. igazgatója arról beszélt, hogy a Kapolcska közösségfejlesztő, művészeti képző, gyerekekre koncentráló rendezvény, amely az Európa kulturális fővárosa filozófiai irányelveibe illik. Hoffner Tibor taliándörögdi alpolgármester az Ifjúsági Értékőr Hálózatról szólt, amely a Kapolcskához csatlakozva is végzi tevékenységét abban a reményben, hogy a fiatalok idővel átveszik a stafétát. Márvány Péter polgármester úgy fogalmazott, hogy azt szeretnék, ha az idelátogató gyerekek számára a fesztivál olyan élményeket nyújtana, amilyeneket a mai felnőtteknek valaha a gyermektáborok adtak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában