kalandok hétmérföldes csizmában

2019.03.05. 11:00

Kisdiákok mérkőztek meg a mesevetélkedő ajkai fordulóján

A Hétmérföldes csizmában heted7 határon át című országos mesevetélkedő harmadik területi fordulóját Gombos Anikó gyermekkönyvtáros vezetésével a művelődési központban tartották a közelmúltban.

Borsos Renáta

A továbbjutó négy csapat tagjai

Fotó: Györkös József

A versenyen kilenc csapat „mérkőzött” meg egymással hét, előzetesen megismert meséhez kapcsolódó kérdések, feladatok alapján.

A továbbjutó négy csapat tagjai Fotó: Györkös József

A Bogáncs Gyermekkönyvtár közreműködésével idén huszonharmadik alkalommal mérték össze tudásukat a harmadikos és negyedikes tanulók. A harmadik területi fordulón hét feladatot oldottak meg. A versenyben kilenc csapat vett részt, a tét nem volt kevesebb, mint bejutni a négy továbbjutó csoport közé, és elindulni a megyei fordulón.

A kisdiákoknak minden részletre kiterjedően ismerniük kellett a harmadik területi fordulóig megismert hét mesét, mivel az apró részletekre is rákérdeztek a vetélkedő feladatsorának összeállítói. Szoros volt a küzdelem a megmérettetésen, így a felkészítő tanárokból álló zsűri nyolc tagjának nem volt könnyű feladata a döntésnél. A játékos versengés alatt a gyerekek totót, keresztrejtvényt oldottak meg, illetve szavakat illesztettek mondatokba. A vetélkedőt színesítették még villámkérdések, igaz-hamis feladatok.

Kedvelt feladvány volt egy mesebeli állatkerti séta, melynek alkalmával a szökött állatoknak segítettek visszatalálni a történetükbe. A legügyesebbek még a gondolatolvasás feladattípusában is helytálltak. A megyei fordulóra a Szent István Általános Iskola negyedik osztályosaiból álló Varázslók csapata jutott be elsőként. A képzeletbeli dobogó második fokára a Fekete–Vörösmarty- iskola harmadikosai, a Bölcs Baglyok, míg harmadikként szintén az utóbb említett iskolából a Mesemanók léphettek. Őket követték a Főnixmadarak, a Szent István Általános Iskolából érkező harmadikosok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában