zene

2018.08.17. 07:00

Stílusok és hangszerek kavalkádja a veszprémi óvárosban

Ír buzuki, mandolin, gitár, duda, tangóharmonika, basszusgitár, viola da gamba, szaxofon. A felsorolás nem egy sokoldalú zeneiskola órarendi kínálatát tükrözi, hanem néhány azok közül a hangszerek közül, melyek az Aurevoir. zenekar koncertjén megszólalnak, nem is akárhogyan.

Leitner Vera

Fotó: Penovác Károly/Napló

A zsámbéki fiatalokból álló együttes fellépésével indult el szerda este a Világjava Estek koncertsorozat, mely egészen péntekig színesíti a belvárosi nyári estéket.

Fotó: Penovác Károly/Napló

A 2015-ben alakult Aurevoir. zenekar számos turnén, nagyobb fellépésen, nemzetközi koncerten van túl, és nem ritka, hogy a régi zene, a reneszánsz, a barokk, a beat, a blues, a rock, de akár a francia kávéházi sanzonok világa is felcsendül, ha ők színpadra lépnek, érdekes módon fűzik egybe a különböző stílusokat.

Éppen ezért szerda este az Óváros téren sem volt hiány a változatos dallamokból. Az angolszász beat-folk és a Kárpát-medence népzenéjének elemeivel gazdagítva népdalok, humoros balladák, versfeldolgozások, többek között Weöres Sándor-, József Attila-, Radnóti Miklós-művek hangzottak el. A koncertek minden este 20 órakor kezdődnek, így a közönség ugyanebben az időpontban láthatja az Óváros tér színpadán péntek este a Zoord zenekart.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában