Világjava estek az Óváros téren

2018.08.09. 07:00

A Kárpát-medence zenei hagyományaiból merít

A Világjava estek keretében idén augusztus 15. és 17. között várják a közönséget különböző világzenei koncertek az Óváros téren. Nem fogunk csalódni, ez alkalommal is három különleges formáció lép színpadra.

Leitner Vera

A Góbé együttes augusztus 16-án lép fel az Óváros téren Fotó: archív

Három, egymást követő estén át hívja egy-egy világzenei koncertre az Óváros térre a zenekedvelőket az Agóra Veszprém VMK. – Alapvető célunk a Világjava estekkel, hogy olyan zenei csemegéket hozzunk el, melyekbe talán nem szaladunk bele lépten-nyomon, de aki egy kis nyitottsággal kilátogat ezekre a koncertekre, az olyan minőségi zenét, élményt kap, melyet mindenképpen érdemes megismerni – mondta el Rébay Anett, az Agóra Veszprém VMK szakmai igazgatóhelyettese, a programsorozat szervezője, aki azt ajánlja, bátran látogassanak el a nyáresti koncertekre azok is, akik még nem hallottak az egyes zenekarokról, mert az a tapasztalat, hogy a kevésbé ismert fellépők rendkívül nagy sikert aratnak a színes összetételű közönség körében, melyben fiatalok, családok, nyugdíjasok egyaránt megtalálhatók.

Rébay Anett elmondta, majdnem mind a három együttes a Kárpát-medence zenei hagyományaiból merít, főleg a népzenéből, de mindegyik zenekarnál változó, mely műfajok, stílusjegyek keverednek a tradicionális dallamokkal. Az Aurevoir. esetében a régizene, a reneszánsz, a barokk, a beat, a blues, a rock, de akár a francia kávéházi sanzonok világa is megjelenhet a színpadon, érdekes módon fűzik egybe a különböző stílusokat. A Góbé abszolút a táncházak világa felől érkezett, a Kárpát-medence népzenei hagyományait lazán, izgalmasan kapcsolják a jazz, a blues, a raggie és a klasszikus zene gyökereihez.

A Góbé együttes augusztus 16-án lép fel az Óváros téren Fotó: archív

A Zoord főleg a hangszerek erejével hat a közönségre, dallamaik rendkívül energetikusak, magával ragadók. Javarészt instrumentális zenét játszik az együttes, de időről időre ének is vegyül a hangszeres muzsikába.

A koncertek 20 órakor kezdődnek, a közönség augusztus 15-én szerdán az Aurevoir.-t, csütörtökön a Góbé együttest, pénteken a Zoord zenekart hallhatja az Óváros téren.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában