Jobb velük a világ

2018.04.19. 14:20

Tehetségkutató versenyt rendeztek a pápai zeneiskolában

Az örökös boldog Pápai Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskolában tehetségkutató versenyt rendeztek a pozitív élményszerzés jegyében.

Laskovics Márió

Az országos döntőbe jutott Csengettyűk nevű formáció Beethoven Örömódáját csilingeli

A Jobb Veled a Világ Alapítvány Boldogságóra programja országos tehetségkutató pályázatot indított általános és középiskolás diákok számára, melynek célja, hogy a gyerekek pozitív élményeket előhívó, inspiráló, motiváló produkciókat mutassanak be, ismertessenek meg a közönséggel. Az észak-nyugati régió elődöntőjének az örökös boldog Pápai Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola adott otthont szerdán. A vetélkedő tizenegy, zenés, táncos, verses produkciójában 48 diák mutatta meg tehetségét a szakavatott – Bognár József nyugalmazott igazgató, magyar szakos tanár, Müller Anita, táncpedagógus, a „Tánc-Lánc” Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója és M. Varga Vera, múzeumpedagógus, a Pápai Musical Stúdió vezetője alkotta – zsűri előtt. A rendezvény elején az erkeles Pápai Kurjongatók együttes lépett fel.

Heizer Zoltánné igazgató elmondta, kilenc helyszínen vetélkednek a boldog iskolák április utolsó heteiben. Pápára a házigazdák mellett Veszprémből, Győrből, Sárvárról, Keszthelyről érkeztek indulók, általános és középiskolák egyaránt.

A Naplónak beszámolva elmondta, végül két produkció jutott tovább a gyereknapon, Budapesten rendezendő döntőre: az Erkel iskola 4.z-sekből álló, tízfős Csengettyűk nevű formációja, akik például az Örömódát csilingelték el, illetve a moldvai dalcsokrot előadott sárvári Csipetkék csapat. Tartaléknak a győri Radófónia nevű formációt választották.

A résztvevők emléklapot, a győztesek pedig oklevelet vehettek át.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában