Szerették, tisztelték a településen

2024.05.13. 15:00

Utcát neveznek el Makk Károlyról Badacsonylábdihegyen

Utcát neveznek el Makk Károly filmrendezőről ott, ahol élete utolsó tíz évét töltötte, a közigazgatásilag Badacsonytördemichez tartozó Badacsonylábdihegyen. Az utca avatását május 17-én, pénteken 17 órakor tartják.

Szijártó János

Akit valaha is mosolyra fakasztott, vagy egy gondtalan, kellemes másfél órát adott a Liliomfi című film, esetleg drukkolt Psota Irénnek a Ház a sziklák alatt nézése közben, jusson eszébe, hogy mindkét mű Makk Károly rendezésében vált az adott kor legnézettebb filmjévé. 

Elkészült az új utcanév tábla, amely ezentúl Makk Károly filmrendezőre emlékeztet
Elkészült az új utcanévtábla, amely ezentúl Makk Károly filmrendezőre emlékeztet
Forrás: szervezők

Mint megtudtuk, 2023 nyarán született meg a gondolat, hogy azt a kis utcát, ahol Makk Károly élete utolsó tíz évét töltötte, róla kellene elnevezni. Felesége, Hanna körbejárta a környékbeli ismerősöket, aláírásokat gyűjtött és örömmel tapasztalta, hogy mindenki egyetértett a javaslattal. Szerették, tisztelték Makk Károlyt, aki aktívan részt vett a község életében, kulturális eseményein, és úgy vélték, hogy ez méltó megemlékezés lenne számára. 

Szántai Attiláné önkormányzati képviselő nyújtotta be az önkormányzathoz a javaslatot, amelyet a képviselő-testület egyhangúlag elfogadott, és most már a hivatalos átadás következhet, hiszen közben elkészült az utcanévtábla is. Pénteken 17 órakor kezdődik az utcanévavató ünnepség, amelyen Cserhalmi György színművész és Andor Tamás operatőr emlékezik vissza Makk Károlyra.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában