Helyi közélet

2024.05.08. 09:00

Új jövedelemhatárok, új kategóriák

Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata márciusi közgyűlésén döntött a jogosultsági jövedelemhatárok és támogatások összegének emeléséről a települési támogatások vonatkozásában.

Benkő Péter

A települési támogatások jogosultsági feltételeként a jövedelemhatárt a szociális vetítési alap összegének eltérő százalékában határozzák meg. A rendkívüli települési támogatás keretén belül új kategóriát vezetnek be, ez a 65 év feletti egyedül élő személy, akinél a jövedelemhatárt magasabb összegben, a szociális vetítési alap ötszázötven százalékában állapítják meg, mely 156 ezer 750 forint. A temetési segélynél az egységes jogosultsági jövedelemhatár mellett bevezetnek két új kategóriát, az egyedül élő személy, illetve a gyermeket nevelő, túlélő házastárs/élettárs kategóriákat. Mindkét esetben hétszáz százalékos jogosultsági jövedelemhatárt állapítanak meg, mely 199 ezer 500 forintos egy főre jutó jogosultsági határt jelent az eddigi nem egészen 100 ezer forinttal szemben. A települési támogatások igénybevételének feltételeiről további felvilágosítás a város honlapján található. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában