Többfunkciós önkormányzati épület

2024.05.02. 16:00

Fejlesztés Aszófőn: „Legyen a szeretet, a közösség háza!”

Több mint 260 millió forintból, melyből 230 milliót a Belügyminisztérium vissza nem térítendő támogatásként biztosított, a többi önkormányzati önrész, többfunkciós önkormányzati épületet hoztak létre Aszófőn, amelyet Kontrát Károly országgyűlési képviselő, Keller Vendel polgármester és Andorfer Katalin alpolgármester adott át május elsején.

Kovács Erika

Köszönettel szólt a kormányzat támogatásáról Kontrát Károly országgyűlési képviselő, majd örömét fejezte ki amiatt, hogy közbenjárhatott a forrás elnyerésében, amellyel létrehozták az épületet. Az átadást ritka ünnepnek nevezte, ugyanis a házban több minden működik igényes, korszerű körülmények között. – A legfontosabb, hogy legyen békesség, egyetértés és szeretet. Az épület legyen a szeretet, a közösség háza! – zárta köszöntőjét az országgyűlési képviselő. 

Több mint 260 millió forintból, melyből 230 milliót a Belügyminisztérium vissza nem térítendő támogatásként biztosított, a többi önkormányzati önrész, többfunkciós önkormányzati épületet hoztak létre Aszófőn, amelyet Kontrát Károly országgyűlési képviselő, Keller Vendel polgármester és Andorfer Katalin alpolgármester adott át május elsején
Fotó: Kovács Erika/Napló

Keller Vendel polgármester kiemelte, régi álmuk vált valóra a beruházással, amelynek nagyon örülnek. Az épületben kapott helyet a polgármesteri hivatal, az orvosi rendelő, a könyvtár, működik majd benne egy kávézó, illetve közösségi tér, ahol találkozhatnak, beszélgethetnek egymással az emberek. Lesz a későbbiekben egy termelői bolt is, ahol a helyi és környékbeli termelők kínálják termékeiket. Az épület körül a park kialakításán jelenleg is dolgoznak. 

Fotó: Kovács Erika/Napló

A köszöntők és az átadás után Andorfer Katalin alpolgármester és Jákói Bernadett helytörténet-kutató leleplezte Cholnoky Jenő földrajztudós, a Balaton ismert kutatója kövesdi templomromot ábrázoló akvarelljének hiteles másolatát, amelyet ajándékba kaptak erre az alkalomra. Az ünnepségen májusfát is állítottak az épület udvarán. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában