Diákok

2024.04.17. 09:00

Nyelvi verseny az Acsádyban

Német szépkiejtési versenyt rendeztek a pápai PSZC Acsády Ignác Technikum és Szakképző Iskolában. A résztvevőknek a puskázási módszerekről vagy épp a német iskolaélet bemutatásáról szóló szöveget kellett felolvasni.

Haraszti Gábor

A versenyt Mayer Zseraldina német nyelvtanár bonyolította le, a megmérettetésre 31 diák jelentkezett. A tanulók évfolyamok szerinti képzettségüknek megfelelő szintű szöveget kaptak, a feladat kétpercnyi hangos olvasás volt egy idegen szövegből. A helyezések sorrendje végül az olvasott sorok mennyisége, illetve a vétett olvasási, kiejtési hibák száma alapján alakult ki.

A 11. évfolyamos, technikusi csapat témája a nagyravágyás volt Fotó: iskola

A 9-10. évfolyamban az olvasmány témája egy német iskolamúzeum volt, ahol a különböző puskázási módszereket mutatják be. A kategóriában a legjobban Sárközi Nikolett teljesített. A 11–13. évfolyamosoknak a Grimm testvérek művéből, A halász és a felesége című meséből kellett felolvasni, ez Vadász Lilinek sikerült a legszebben. A szakképző évfolyamra járóknak a német iskolaéletet kellett bemutatni, az első helyezett Kovács Georgina lett.

A tanulók jutalomként könnyített német nyelvű olvasmányokat, újságokat kaptak, melyekből tovább gyakorolhatják a szép, értő olvasást. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában