Veol podcast

2024.04.21. 20:00

Elkötelezetten dolgozik az állatvédelem ügyéért Ovádi Péter kormánybiztos (podcast)

Hivatalba lépése óta a kormány megszigorította az állatvédelemmel kapcsolatos jogszabályi környezetet a büntető-törvénykönyvben - a korábbiaknál súlyosabban büntetik az állatkínzást, az állatviadalon való részvételt, valamint csalétek vagy méreg kihelyezését, meghonosította az iskolákban az Állatvédelmi Témahetet; soha nem látott mértékben valósulhatott meg ivartalanítás.

Kovács Erika

Országos szinten is egyedülállónak számít a veszprémi Pumi Állatvédelmi Kompetencia Központ; az intézmény sokkal több, mint egy menhely, modern oktatási programokkal is várják az érdeklődőket, hogy minél többet megtudhassanak a felelős állattartás fontosságáról.

Ovádi Péter kormánybiztos
Ovádi Péter kormánybiztos 
Fotó: Nagy Lajos/Napló

Erről Ovádi Péter állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos beszélt veszprémi irodájában, amikor Kovács Erika, a veol.hu újságírója kérdezte a legfontosabb eredményekről. Ovádi Péter elmondta, az állatvédelem programja kialakításának egyik legfontosabb lépése volt a Nemzeti Állatvédelmi Tanács megalakítása, amelynek révén közös ügye lett az állatvédelem a hatóságnak, az önkormányzatoknak, a civil szervezeteknek.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában