Köztes megálló

2024.04.30. 12:00

Alkotói pályázat a Művészetek Völgyében (képgaléria)

A 2023-ban a Művészetek Völgyében megvalósuló HÍD Tájművészeti Ösvény program folytatásaként Kapolcson és Vigántpetenden létrejött és fennmaradó művek mellé új koncepcióval új alkotásokat várnak, elsősorban művészeti iskolák hallgatóitól.

Tóth B. Zsuzsa

A köztes megállók olyan állomások lesznek a HÍD Tájművészeti Ösvény az Egervíz melletti sétaúton, ahol az alkotások egyrészt a pihenést szolgálják, másrészt kulturális tartalmat is hordoznak, amely az alkotónak az adott tájjal kapcsolatos gondolatait, érzéseit közvetíti. 

A tavalyi Tájművészeti Ösvény egyik attrakciója Monostorapátiban
Fotó: Nagy Lajos/Napló

A szervezők a kiválasztott és a megvalósításra kijelölt tájrészletről, a hely adottságáról, történetéről, hagyományáról inspiráló anyagot küldenek a jelentkezőknek, és azt várják, hogy a műalkotásokhoz kifejezetten hozzáérhessenek, akár rátámaszkodhassanak vagy ráülhessenek az érdeklődők. Ugyanakkor nem szokványos széket vagy padot keresnek.

A darab illeszkedjen a tájba, a tavalyi Tájművészeti Ösvény alkotásainak sorába. Legyen környezetbarát, a természetes anyagok használatát támogatják. A művek hosszú távon fennmaradnak, illetve azokat visszaveszi majd a természet. Az alkotók a tervezésnél ügyeljenek a balesetveszélyesség elkerülésére. A pályázat kiírója támogatja a közösségi részvétellel épített műveket. Teret ad viszont a gondolatoknak, és garantálja, hogy lesz vagy 10 ezer kiállításlátogató. 

A felhasználható anyagok iránti igényt kérik jelezni, de adnak műhelysegítséget, utazási költséget térítenek, heti belépőt adnak a Művészetek Völgye 2024 Fesztiválra. A fesztivál előtti három alkotói napra és a fesztivál idejére szállást biztosítanak, az építés alatt az étkezést biztosítják, a létrejött új alkotásokat a Tájművészeti Ösvény keretében reklámozzák online és nyomtatott felületen

A koncepciótervek, vázlatok leadási határideje május 15. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában