Sokan eljöttek

2024.02.19. 17:00

Közösségépítő és -erősítő céllal rendeztek disznóvágást Malomsokon

Első alkalommal, hagyományteremtő szándékkal közösségi disznóvágást tartottak a malomsoki önkormányzat udvarán. A nap során a rendezvényt a helyi civil szervezetek színvonalas és vidám műsora színesítette.

Haraszti Gábor

Profi kezek dolgozták fel a malacot

Forrás: önkormányzat

A település központjában már kora reggel nagy volt a sürgés-forgás, az üstökben forrt a víz, a kések megélezve, az edények, a hastok, a daráló mind használatra készen várta a 16 fős  „malomsoki malackodók” csapatát. A fogópálinka elfogyasztása után meg is kezdődött a szorgos munka.

Fintáné Dóra Mária polgármester elmondta, a disznóvágás célja a közösségépítés és annak erősítése volt.

– Minden érdeklődővel, de elsősorban a fiatalabb generációval szerettük volna megismertetni a régi, falusi disznóvágások hangulatát. Bemutatni azt, hogy a régi időkben a családok életében hogyan zajlott egy ilyen fontos esemény. Hogyan készültek a disznóvágáshoz kapcsolódó klasszikus ételek, kezdve a reggel elsőként frissen kisült májjal, majd a nap végén felszolgált ételekkel. Ilyen volt az orjaleves, toroskáposzta, hurka, kolbász, pecsenye, amelyeket itt is megkóstolhatott a falu lakossága. 

A település vezetője örömét fejezte ki, hogy sokan eljöttek, és köszönetet mondott mindenkinek, aki munkájával és támogatásával hozzájárult a rendezvény sikeréhez.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában