Olvasónktól

2024.02.06. 10:00

Ajkai óvodások a jégen

Az Ajka Városi Óvoda Hétszínvirág Napsugár és Tulipán csoportja részt vett a városi Ovikori programban.

Veol.hu

Nagy Szilvia igazgatóhelyettes Fotó: óvoda

Nyolc alkalommal, kedvezményes, szervezett keretek között ismerkedtek meg a gyerekek az egyik legkedveltebb téli sporttal, a jégkorcsolyával. Célunk az volt, hogy a gyermekek biztonságosan ismerkedjenek meg a sporttal, vagy fejlesszék eddig megszerzett tudásukat, legyenek aktívak a téli időszakban is, és nem utolsósorban pedig életre szóló, vidám közösségi élményt kapjanak. Az óvodai korcsolyázás lehetőséget ad arra, hogy játékos feladatokon keresztül, szociális környezetben tapasztalják meg a sportolás örömét. 

A csoportokkal megfelelő számú szakképzett edző foglalkozott, akik a tudás felmérése után differenciáltan tudtak foglalkozni a gyerekekkel. A mozgáskoordinációjuk fejlődött, izomzatuk erősödött, s az egymáshoz való viszonyuk is pozitívan alakult. Gyorsabban, önállóan öltöznek, csak a korcsolyafelvételhez igényelnek segítséget. A megszerzett korcsolyatudás egy életen át előhívható, elkíséri a gyerekeket, önbizalom-erősítő.  Az óvodások egy speciális korosztály, a motoros tanulás szakaszait figyelembe véve a mozgástanulás szempontjából még a legintenzívebb szakaszban vannak. Ebben a korosztályban még hatékonyan valósítható meg az egészséges életmódhoz való szoktatás és a testmozgásra nevelés, mert a gyermekek alapvető életkori sajátossága a sok mozgás, ösztönösen aktívak és szívesen mozognak. Az óvodapedagógusok, pedagógiai segítők részesei és segítői ennek a programnak. Látjuk, hogy az edzők javaslatára egyre több szülő viszi gyermekét a délutáni hokiedzésekre is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában