Itt a tél

2023.12.01. 11:30

Még mindig tele vannak foglalásokkal a gumisok

Az elmúlt napokban téliesre fordult az időjárás, de a szokatlanul enyhe ősz miatt később kezdődött el a téli gumicsere roham, így sokan kénytelenek még most is nyári gumikkal közlekedni, amíg sorra kerülnek.

Cseh Zoltán

Schmidt Antal elmondása szerint még most is sokan várnak gumicserére

Fotó: Cseh Zoltán

Napokra előre tele a naptár az egyik népszerű gumisnál, pedig már decembert írunk. – Az elmúlt években jellemzően október elején elkezdték lecserélni a nyári gumikat az autósok, de az idei, átlagosnál melegebb időnek köszönhetően egy hónappal későbbre tolódott ez az időpont – mondta el érdeklődésünkre Schmidt Antal, a Gumitóni tulajdonosa.

Mivel szinte az egyik pillanatról a másikra fordult téliesre az időjárás, sokan érkeznek úgy hozzájuk, hogy azonnal szükségük van a téli gumikra, mert hosszú útra mennek különböző okok miatt. Ilyen történetből rengeteget hallottak az utóbbi időben, pedig sokkal egyszerűbb lenne előre gondolkodni és időpontot foglalni, amikor még nem késő.

Megtudtuk, egyre többen vásárolnak négyévszakos gumit. Ez annak is köszönhető, hogy már nem jellemzőek annyira kemény telek Magyarországon, mint korábban. – Szem előtt kell tartani, hogy ezek a gumik a hóban nem nyújtanak olyan biztonságot, mint a hagyományos téli gumi – jegyezte meg a szakember, hozzátéve, ez inkább egy kompromisszumos megoldás.

Elmondta még, az autógumikat érdemes 4-5 évente cserélni, hiszen ennyi idő alatt elhasználódnak, jelentősen veszítenek a tapadásukból, így kevésbé biztonságosak. Jó hír, hogy nem ezen spórolnak az autósok. – Az új gumit vásárlók többsége nem a legolcsóbbat vásárolja, de a prémium is ritkábban fogy, inkább a középkategóriából választanak – jegyezte meg. Pedig egy teljes szett cserélje nem olcsó mulatság, az elmúlt két évben mintegy 50-60 százalékkal drágultak az autógumik.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában