Ünnepség

2023.10.25. 19:18

Négyen vehettek át emlékplakettet Veszprém vármegye védelméért

Takács Szabolcs, a Veszprém Vármegyei Kormányhivatal főispánja, a Veszprém Vármegyei Területi Védelmi Bizottság elnöke Veszprém vármegye védelméért emlékplaketteket adott át a védelem és biztonság érdekében végzett kimagasló munkáért, melyet ünnepélyes körülmények között vehettek át a kitüntetettek a megyeháza Szent István-termében október 25-én.

Kovács Erika

Elismerték munkájukat

Fotó: Fülöp Ildikó/Napló

Miskolczi Tibor ezredes, a Veszprém Vármegyei Kormányhivatal védelmi bizottsága titkárhelyettese köszöntője után Takács Szabolcs, a kormányhivatal főispánja méltatta az 1956. október 23-i forradalom és szabadságharc hőseit és áldozatait, különös tekintettel az elhivatottságra, hazaszeretetre. A főispán kiemelte, 56 hőseinek köszönhetjük, hogy 1990-ben megtörtént a rendszerváltás. – A mai alkalom is nagyon fontos, hiszen alapvető jelentősége van annak, hogy független és biztonságos hazában élhetünk, fogalmazott Takács Szabolcs. 

A főispán megjegyezte, a vármegyei védelmi bizottság nagyon fontosnak tartja az említett értékeket, a bizottság jelenlegi egyik legfontosabb humanitárius feladata a menekültek ellátása, elhelyezése. A vármegye kiemelten foglalkozik a védelmi feladatokkal, a haderőfejlesztéssel, és elismeri, értékeli az e téren végzett áldozatos munkát. Mindemellett Veszprém vármegye az ország egyik leggyorsabban fejlődő gazdasági térsége is. 

– Közös feladatunk a biztonság és a szabadság fenntartása, melyek meghatározzák egy ország létét, hangsúlyozta Takács Szabolcs, majd hozzátette: kitűnően együttműködnek a katasztrófavédelemmel, a rendőrséggel, a vöröskereszttel, a polgárőrséggel és a honvédséggel. 

Az ünnepi gondolatok után Takács Szabolcs főispán és Huszár Péter alezredes, a Veszprém Vármegyei Kormányhivatal védelmi bizottsága titkára Veszprém vármegye védelméért emlékplaketteket adott át 

  • Soós Gyula alezredes, a Magyar Honvédség katonai igazgatási és központi nyilvántartó parancsnokság, 6. hadkiegészítő és toborzóközpont parancsnoka, 
  • Huszár Zoltán, Örvényes polgármestere, 
  • Kiss Tibor, a Kővágóörsi Közös Önkormányzati Hivatal műszaki ügyintézője, védelmi referens 
  • és Üreginé Molnár Andrea, a Veszprém Vármegyei Területi Védelmi Bizottság titkárságának igazgatási szakügyintézője részére. 

Az ünnepségen a Magyar Honvédség Veszprém Légierő-zenekar adott alkalomhoz illő műsort. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában