Traffipaxot nyomtattak

2023.10.06. 15:00

Gyorshajtókat bírtak lassításra – Többen átvennék az olaszfalui módszert

Satufékezések sorozatban Olaszfalu főutcáján az óvodánál – a gyorshajtók hirtelen lassítása jelzi, működik az önkormányzat kezdeményezése: traffipaxot nyomtatott.

Rimányi Zita

Fotó: Rimányi Zita/Napló

Mindent bevetnek az olaszfalui óvodások biztonsága érdekében címmel írtunk a község kezdeményezéséről internetes oldalunkon, a veol.hu-n, és már a megjelenés után pár órával többen kérték, adjuk meg nekik a település vezetőjének telefonszámát, mert nekik is szükségük lenne egy hasonló rendőrautó-plakátra, kíváncsiak rá, hogyan szerezték be. Több bakonyi faluban gond ugyanis a gyorshajtás.

Boriszné Hanich Edit olaszfalui polgármester szívesen segít másoknak azzal, hogy elmondja, mit találtak ki. Saját maguk kerestek meg dizájnnal foglalkozó vállalkozást, kinyomtattatták a traffipaxos rendőrautó képét, és az óvoda közelében helyezték el a főutcán. Itt van egyébként az iskola, a polgármesteri hivatal, a tájház, a templom is. Attól tartanak, hogy egy kisgyerek véletlenül kifut az úttestre, és baj éri. Ugyanis hiába a sebességkorlátozó táblák, a sárga felfestések a burkolaton, száguldoznak az autósok ezen a lejtős szakaszon. Nagy a településen az átmenő forgalom az alsóperei vadászház felé, a híres gesztenyefasorhoz is, és sokan a 82-es főútról erre mennek Bakonynánára, a túrázók többek közt a Római-fürdőhöz. 

Remélhetőleg akkor is hatásos lesz ez nem szokványos megoldás, ha a helyiek és a gyakrabban erre járók tudni fogják, ez nem egy igazi rendőrjármű. Annak, aki harminccal megy, ahogy az megengedett, még akkor sem lesz megrázó a lassítás hatása, ha a jellegzetes hatósági autó látványa miatt ösztönösen fékez, s ilyen sebességnél eleve látszik, hogy plakátról van szó. No meg gyermekéletekről, a sofőrök biztonságáról. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában