Noon

2023.10.10. 08:22

A Michelin-ajánlott étterem szeretné terjeszteni a Balaton jó hírét

A Noon executive chef-je, Pintér Károly a Dining Guide-dal beszélgetett a közelmúltban kapitt Michelin-ajánlás értékéről, a náluk folyó munkáról, illetve arról is, hogy mindez mit jelenthez Fürednek, illetve a balatoni térségnek.

Veol.hu

A gasztrotuizmus egyre inkább felértékelődik a világban, a Michelin-ajánlás pedig segíthet, hogy még többen fedezzék fel a balatoni régiót is

Forrás: NOON Restaurant & Lounge/Facebook

Mint arról beszámoltunk, a világszerte jegyzett gasztrokalauz, a Micheling Guide 2023-as magyar kiadásában több Veszprém vármegyei éttermet is ajánlottak, illetve díjaztak. A kiadványban 14 olyan vendéglátóhely szerepel az ajánlott szekcióban, amelyek ebben az évben kerültek először a listára. Az újoncok között van a másfél éve nyitott Noon, a balatonfüredi Lua Resort étterme. Mint a séf fogalmazott, az elismerés megerősítette őket abban, hogy jó úton járnak..

− A konyhában tiszteljük az alapanyagokat, néha a hagyományos eljárásokat a világ különböző konyháinak ízei hol visszafogottabban, hol intenzívebben egészítik ki − magyarázta Pintér Károly, hozzátéve, hogy hatalmas megtiszteltetés, hogy alig másfél évvel a nyitást követően bekerülhettek az idei Michelin Guide kalauzba. 

− Az elismerés a teljes Noon csapat munkáját dicséri, amire elképesztően büszkék vagyunk! Köszönjük szépen vendégeinknek a bizalmat és a támogatást! − tette hozzá Pintér Károly, aki szerint Füred, és a balatoni turizmus is nyerhet az ajánlásukkal. 

− A gasztronómiai turizmus egyre inkább felértékelődik a világon. Úgy hisszük, hogy egy térség gasztronómiai kínálata meghatározó lehet az utazási döntés meghozatala során. Úgy gondolom, a Michelin kalauz nagyban segíti azokat a vendégeket, akik célirányosan keresik az ajánlott helyeket. Szeretnénk, ha minél többen fedeznék fel a mi konyhánkat is, 

és ezáltal vinnék a Balaton kiváló hírét, és azt, hogy érdemes az év bármely időszakában eljönni a tóhoz.

− tette hozzá Pintér Károly, akiről az étterem közösségi oldalán megtudtuk, hogy szaktudását a budapesti Kempinski szállodában szerezte, és a 2021-es Dubaji Világkiállításon is képviselte hazánk gasztronómiáját, mint a magyar pavilon vezető séfje. 

Érdekesség, hogy az éttermek után a szállodákat is minősíti majd – csillagok helyett kulcsokkal – a Michelin Guide, ami újdonságnak számít a több mint százéves étteremkatalógus történelmében. A legjobb szállodák listáját 2024 első negyedévében teszik közzé, a pontos időpont és a formátum egyelőre nem ismert.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában