Európai Mobilitási Hét

2023.09.25. 19:00

Kerékpárút épül Tósokon

Kilencedik alkalommal vett részt a város az Európai Mobilitási Hét programsorozatban. Szeptember harmadik hetében minden napra jutott legalább egy környezetbarát közlekedést népszerűsítő program.

Tisler Anna

Fotó: Gyamrati László

Nagy sikere volt többek között a kerékpáros reggelinek és uzsonnának, a Bicibusznak, a gyermekrajzversenynek. A díjátadó rendezvényen szeptember 22-én  a Liliom parkban jelentette be Schwartz Béla polgármester azt, hogy hamarosan indul a tósoki városrészben a kerékpárút építése a Liliom utca sarkától a Kristály sportpályáig. Várhatóan egy év alatt készül el, a költsége 360 millió forint. A városban már több, mint 16 kilométer a kerékpárutak hossza.

A rajzpályázat eredményhirdetésén Tóth Gergely stratégiai és fejlesztési referens elmondta, hogy minden eddiginél több rajz érkezett a felhívásra. A rajzpályázaton négy korcsoportban hirdettek eredményt. Az óvodásoknál Takács Fanni, az alsó tagozatosoknál Dolfinger Viola, Holczinger Zara és Kovács Petra közös munkája, a felső tagozatosoknál Magyar Tímea, a gimnazistáknál Horváth Hanna nyert. A helyezettek és különdíjasok rajzait bárki megnézheti a szeptember 28-án, csütörtökön 16 órakor nyíló  óvárosi kirakattárlaton. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában