Gizi néni díjat kapott a krumplifesztiválon

2023.09.03. 21:00

Férj és feleség együtt vehette át Olaszfaluban a díszpolgári címet

Kézenfogva álltak a színpadon annak a házaspárnak a tagjai, akiket a XX. Bakonyi Krumpliszüreti és Művészeti Fesztiválon Olaszfaluban díszpolgári címmel tüntettek ki. Brevics László és felesége, Anci néni mellett Gizi néni kapott elismerést, aki szintén őszes hajjal és mosolyogva, a helyi kórus fellépőruhájában lépett a színpadra, amikor a polgármester szólította.

Rimányi Zita

Brevics Lászlóné és Brevics László díszpolgári címet kapott, Nick Jánosné Olaszfalu Községért elismerést Fotó: Rimányi Zita

Nick Jánosnét azért merjük Gizi néniként emlegetni, mert így ismerik falujában, s nem kevesen. Ugyanis vidáman és két kezével, ötleteivel húsz esztendeje segít a közösségi rendezvényeken. Fiatalos jókedvvel és a jó gazda szemével nézi a falu közös területeit. Leginkább gyalogosan közlekedik és közben mindenkihez van pár kedves szava. A régi dolgokról sokat tud, ezért is értékelik, ha beszélgethetnek vele a helyiek. Az Olaszfalu Községért címet mindezért vehette át. Egy mondattal köszönte meg: "Amíg egészségem engedi, továbbra is mindenben részt veszek." Nyugdíjastársai megsúgták, igazi minden lében kanál, de a legjobb értelemben. 

Fotó: Rimányi Zita 

Gizi néni méltatása után Boriszné Hanich Edit polgármester az Olaszfalu Község Díszpolgára kitüntető címet Brevics Lászlónak és Brevics Lászlónénak is átadta. Szintén a közösségi, az egyházközségi munkákban való részvételüket emelte ki, és példamutatásuk a téren, hogy békésen, segítő szándékkal mennyi mindent meg lehet oldani, sőt, csendben, szinte észrevétlenül. Anci néni az ételkészítési gyakorlatát hasznosította a falu érdekében is, férje vízvezeték- és fűtésszerelő, mindig számíthatott a közösség szaktudására. Sokszor csak véletlenül, utólag tudódott ki, ha sokat tettek egy-egy közös ügyért, s mindig az egymás iránti megértésre intenek mindenkit. Szokásos válaszuk, ha megkeresték őket egy-egy kérdéssel: "Megoldjuk, megkeressük a megfelelő megoldást."

Burgonya szívformában – Híres Olaszfalu a környéken termő krumpliról, ezért fesztiválját erről nevezték el, jól kifejezi ezt a póló, amit a műsor alatt viselt egy néző Fotó: Rimányi Zita 

Nagy tapsot kapott mindhárom díjazott a falubeliektől és vendégeiktől, akik a szombati rendezvény keretében számos programon együtt szórakoztak. Burgonya szívformában – ez jelent meg az egyik résztvevő pólóján, híres ugyanis Olaszfalu a környéken termő krumpliról, ezért fesztiválját erről nevezték el. Több részletről további cikkeinkben számolunk be. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában