Kilométermilliomosok közt egy zirci

2023.06.17. 13:09

Diploma a balesetmentesen és szabályosan vezető hivatásos gépjárműsofőröknek

Az egymillió kilométert balesetmentesen levezető hivatásos gépjárművezetőknek a Fuvarozók Nemzetközi Világszervezete (IRU) diplomákat ítél oda. Idén hazánkban a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesületének (MKFE) rendezvényén 139-en vették át. Köztük a zirci Takács Sándor.

Rimányi Zita

Takács Sándor hivatásos sofőrnek az IRU-diplomát Barna Zsolt, az MKFE elnöke és Csepreghy Nándor államtitkár adta át

Forrás: Kövesdi Réka/MKFE

Az IRU-diplomát 1967 óta ítéli oda a Fuvarozók Nemzetközi Világszervezete tagvállalkozásainak ajánlásai alapján. Kizárólag azok a hivatásos kamionvezetők kaphatják meg, akik legalább egymillió kilométert vezettek balesetmentesen, és közben nem sértették meg a közlekedési szabályokat és a vámelőírásokat sem. Így nemrégiben az MKFE 29 tagvállalkozásának 139 gépkocsivezetője részesült a rangos elismerésben. A díjakat Barna Zsolt, az MKFE elnöke és Csepreghy Nándor miniszterhelyettes, az Építési és Közlekedési Minisztérium parlamenti államtitkára adta át a gépkocsivezetőknek – a MKFE közleménye szerint. Kiérdemelte a Zircen élő Takács Sándor is. Azok közé a hivatásos sofőrök közé tartozik, akik tudásukkal nemcsak magukra, a szállítmányra, hanem minden közlekedőre vigyáznak már jó ideje.

Takács Sándor
Forrás: Kurdi Zoltán/MKFE


"Egymillió kilométert vezetni önmagában komoly teljesítmény, mintha huszonötször körbe autóznánk a Földet az Egyenlítő mentén. S mindezt balesetmentesen, ez igazán rendkívüli, méltán nevezhetjük diplomásainkat a hivatásos gépkocsivezetők sztárjainak" – mondta köszöntőjében Barna Zsolt MKFE-elnök és hozzátette: ez a diploma azonban részben azoké a hozzátartozóké, családtagoké is, akik mindezt csendesen, számunkra sokszor láthatatlanul a háttérből segítik, ezért ennek a diplomának egy szelete őket is megilleti. Csepreghy Nándor miniszterhelyettes beszédében kiemelte: a logisztika és azon belül a közúti fuvarozás stratégiai fontosságú a nemzetgazdaság számára, ezért a kormányzat minden olyan lehetőséget megvizsgál, amellyel támogatni tudja a vállalkozások működését, javítja a gépjárművezetők munkakörülményeit, könnyíti a munkához jutás feltételrendszerét. Megjegyezte, hogy az érdekképviseletekkel együttműködve előkészítés alatt áll egy intézkedési csomag, amelynek célja a logisztikai ágazat, azon belül a közúti fuvarozási alágazat versenyképességének javítása. A teljes csomag őszre készül el, de egyes elemei már megvalósultak, vagy rövidesen megvalósulnak. 
(Mivel az MKFE a tagvállalkozásai révén tartja nyilván a rekordernek számító sofőröket, azok székhelye pedig sokszor nem azonos dolgozóik lakhelyével, nem tudtunk pontos listát kérni arról, az idei díjazottak között van-e még Veszprém vármegyében élő. Arra kérjük olvasóinkat, ha tudnak ilyen sofőrről, jelezzék lapunknak a [email protected] e-mail-címen.)

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában