Vadkár

2023.04.11. 08:30

Újabb nemes cél érdekében fogott össze Padragkút lakossága

Sajnálatos módon a Padragi temetőbe – az erdő közelsége miatt - bejárnak és rendszeresen komoly károkat okoznak a vadak (szarvasok, őzek, vaddisznók).

A temető jelenlegi kerítése nem megfelelően véd a vadak ellen. A temetőben rendszeressé vált a vadak károkozása, lelegelik az élő virágokat, megrongálják az élővirágból készült koszorúkat, bepiszkolják a temetőben a sírok környékét. A probléma megoldására összefogtak és adománygyűjtést kezdeményeztek a padragkúti református és katolikus hívők. Megkerestük az illetékes vadásztársaságot és a fenntartó egyházakat is, hogy támogassák a lakossági kezdeményezést.
A közösségi kezdeményezést a városrészben tevékenykedő Civil Fórum „Padragkútért” Egyesület is felkarolta. Az adományok felhasználásának célja egy vadriasztóval ellátott megfelelő magasságú és erősségű kerítés megépítése, hogy megóvjuk az elhunyt szeretteink sírjait, síremlékeit.
Fogadjuk a helybéli és elszármazott padragkúti kötődésű, segítő szándékú lakosok adományait, akik e tarthatatlan állapotok megszüntetése érdekében anyagilag is hozzájárulnának a beruházás költségeihez. 
(Bővebb információ: [email protected] email címen, vagy tel: 06/70/633-7312) 
Alig egy hónapja kezdődött az adománygyűjtés, március végéig több mint egymillió forintot adott össze a lakosság erre a nemes célra. Köszönjük az eddigi támogatóinknak az adományaikat, folytatjuk a gyűjtést, mert a temető területe nagy, közel 500 méter hosszú kerítést kellene megépíteni.

Szabóné Preininger Csilla, Ajka-Padragkút

 

Címkék#Padragkút

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában