Don-80 emlékmenet

2023.01.14. 17:39

A Hősök parcellájában emlékeztek

A Magyar Tartalékosok Szövetsége (Matasz) a Don-80 emlékmenettel adózott a 2. Magyar Hadsereg II. világháborúban elesett katonáinak emléke előtt a vármegyében is.

Juhász-Léhi István

Fotó: PESTHY MARTON

 

A megemlékezések – mint arról lapunk is beszámolt – kedden Zircen szentmisével, ünnepi megnyitóval kezdődtek, majd a Bakony menetszázad pénteken bejárta a Zirc–Olaszfalu–Bakonynána–Nagyesztergár–Zirc útvonalat. Másnap – mielőtt nekivágtak volna az emlékezők a Veszprém–Márkó–Bánd–Márkó–Veszprém szakasznak – a Vámosi úti temető Hősök parcellájában koszorúztak. 

Az ünnepi eseményen Simon-Jójárt Sándor nyugállományú ezredes, a Matasz Veszprém Vármegyei Egyesületének elnöke szólt és köszöntötte az „egységet". Mint fogalmazott, nagy megtiszteltetés számukra, hogy a kegyeleti menetet 80 esztendővel ezelőtt elhunyt bajtársaiknak tudják ajánlani. 

A sírkertben a megemlékezők – köztük Csik Richárd önkormányzati képviselő – koszorúkat és az emlékezés virágait helyezték el a német, a magyar és a szovjet hősi temetőben. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában