Személye és pályafutása példaértékű

2022.08.04. 19:00

Czuczor Sándor az almádi bölcsek élén

Czuczor Sándor Balatonalmádiban élő nyugdíjas pedagógust, a Magyar-Angol Tannyelvű Gimnázium alapítóját és korábbi igazgatóját, újságírót, helytörténészt, jószolgálati nagykövetet, írót, hobbiszakácsot nevezte ki a Bölcsek Tanácsa élére Fabó Péter, Balatonalmádi polgármestere. A tanács célja, hogy a múlt értékeinek megőrzésével segítse a polgármester munkáját.

Kovács Erika

Fontos a csapatmunka, mások véleménye. Fabó Péter, Balatonalmádi polgármestere (jobbról) és Czuczor Sándor, a Bölcsek Tanácsa vezetője

Fotó: Balatonalmádi Polgármesteri Hivatal/Kanyó Emese

- Olyan polgárok közül válogattam, akik soha nem kérdezték meg, hogy mi a teendő, hanem tettek önzetlenül, a szabadidejük terhére. Sok okos ember él a városunkban, de olyan lokálpatriótákra van szükségem, akik nemcsak bátran akarnak változtatni némely területen a város érdekében, hanem mindent alaposan ismernek. A cél ugyanis az, hogy jövőt kell építeni, és közben meg kell védeni, illetve őrizni a hagyományokat, múltunk értékeit - hangsúlyozta Fabó Péter. 
Balatonalmádi polgármestere megjegyezte, a Bölcsek Tanácsa egy tanácsadó testület, amelynek feladata, hogy a polgármester javaslatait véleményezze, kiegészítse, illetve adott esetben ellenvetéseket is megfogalmazzon. Élére olyan helybeli polgárt választott, akinek személye és pályafutása példaértékű. Czuczor Sándor, aki 35 éve él a városban, örömmel fogadta el a felkérést, amit térítés nélkül, szabadidejében végez, ahogy dolgoznak a tanács tagjai is. Azt mondta, Vörösberényben sokáig gyüttmentnek nevezték. Aztán meghívták a vörösberényi gazdakörbe a kertészek közé, elhívták a nyugdíjasok klubjába előadásokat tartani. – Ma már büszkén mondhatom, gyüttmaradt vagyok - fogalmazott. Felidézte, történelem-angol szakos tanárként sok mindent megtudott, megtanult lakóhelye és a környék történelméről. A folyamatos tanulás és erőfeszítés ellenére az emberek történeteit azonban még ma sem ismeri teljességében, így a családi kapcsolatokat, összefüggéseket, kötődéseket. Ezt természetesen céljának tekinti.
A Bölcsek Tanácsa 15 tagból áll: Czuczor Sándor vezetésével részt vesz a munkában Dankó Friderika, Dávid Gyula, Fényes Lóránd, Ferenczi Katalin, Gyorgyevics Tamás, Ivácson Attila, dr. Kerényi László, Koszteczky László, Kovács Lajos, Kovács Piroska Rózsa, Lőrincz József, Martin Gábor, Sarusi Mihály és Veszeli Lajos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában