Körkép

2021.12.02. 20:21

Történelmi léptékű fejlesztések: Új korszak kezdődik a Bahartnál

A kormány támogatásának köszönhetően új korszak kezdődik a balatoni hajózásban, sorra újulnak meg a hajók a Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart) flottájában, miközben újak gyártása is folyamatban van.

Kovács Erika

Veigl Gábor, a Bahart vezérigazgatója (öltönyben) a zsúfolásig megtelt Szent Miklós hajóval érkezett Balatonfüredre

Fotó: Kovács Erika/Napló

A társaság 200-200 millió forintot fordít korszerűsítésekre 2021-ben és 2022-ben is annak érdekében, hogy modern utazási feltételeket és üzembiztos működést biztosítson az utasoknak. A fejlesztések történelmi léptékűek, közölték. Azt mondták, idén a társaság zászlóshajójába, a Szent Miklósba új, korszerű motorok kerültek, megújult a belső utastér és a büfé is. A nyitott felső fedélzet is attraktív megjelenést, új tetőt és festést kapott. A legnagyobb, 600 férőhellyel rendelkező Füred katamarán már idén frissen festve, új belsővel és büfékkel szállította az utasokat. A szezonkezdetre a Fonyód és Lelle motoros, valamint a 130 éves nosztalgiahajók, a Helka és a Kelén felkészítése is megtörtént, régóta várt fejlesztések valósultak meg.

A Bahart hajók felújítását üdvözölte az utazóközönség is, hiszen a menetrendi hajókon utazók többsége úgy véli, javult a hajók állapota, színvonala. A flotta felújítása 2022-ben is folytatódik. A környezetvédelmet és az üzemanyag fogyasztást érintő motor korszerűsítések mellett a Szigliget hajón, a Badacsony katamaránon és a 95. születésnapjára készülő Tünde nosztalgiahajón is megkezdődik a modernizáció. A megújulás és az új hajók gyártása egyúttal lehetővé tette azt is, hogy a műszaki és utas igényeknek már nem megfelelő járműveket a Bahart kivonja a forgalomból.

A járművek mellett nagy hangsúlyt kap a programválaszték és az utas tájékoztatás fejlesztése, valamint a menetrendek optimalizálása is. Bevezetik az online jegyvásárlást, így jövő nyáron még kényelmesebben lehet jegyeket váltani a társaság hajóira.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában