Pápa

2021.09.01. 22:00

Tanévnyitó a Refiben

A Pápai Református Kollégium Gimnáziuma, Művészeti Szakgimnáziuma és Diákotthona alapításának 490., újraindulásának 30. tanévnyitóját tartotta meg kedden a református templomban.

Laskovics Márió

Igét hirdetett Németh Tamásné Schédl Tímea egykori diák, református lelkipásztor, a Pápai Református Teológiai Akadémia rektori hivatalvezetője. Baráth Julianna igazgató beszédében Isten különös szeretetét emelte ki az alma mater 490 éves története kapcsán, a rendszerváltoztatás idején megadva az újraindulás lehetőségét. Kivetítették az 1991-es országos hírű tanévnyitó néhány filmkockáját, Antall József miniszterelnök akkor elmondott beszédének részletét. Esküt tettek az új diákok és tanárok. Köntös László, a Dunántúli Református Egyházkerület kommunikációs igazgatója bemutatta az elmúlt három tanévet összefoglaló évkönyvet, melynek szerkesztője Mayerné Pátkai Tünde igazgatóhelyettes, nyomdai előkészítője Birkás Zsófia informatikatanár volt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában