Új játékokkal bővült a nemesgulácsi óvoda udvara

Pénteken délután átadták az óvoda új udvari játékait, amelyeket a Magyar Falu Program közel öt millió forintos támogatásával tudott beszerezni a település.

Tóth B. Zsuzsa

Tompos László és Fenyvesi Zoltán vágta át a nemzeti színű szalagot, jobbról Horváth Margit segít a gyerekeknek

Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

Az ünnepségen Fenyvesi Zoltán elismerően szólt a települések megújulásáról.

Az avatást követően örömmel vették birtokukba a játékokat a gyerekek
Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

– A Magyar Falu Programnak köszönhetően sok intézmény újult meg, valamint több járda, út, épült. Nagyjából 22 pályázati forma van a programban, amellyel az ötezer fő alatti településeket segíti a kormány. Örülök, hogy a három év alatt sikerült megállítani a fiatalok elvándorlását a falvakból, úgy vélem, ez a legfőbb értéke a programnak, miközben örülünk a települések sikeres szépítéseinek is. Az óvodai fejlesztések talán a legnépszerűbb programok voltak, az elmúlt években 24 település óvodája kapott támogatást épület, vagy udvar felújításhoz. Hét településen óvoda és minibölcsőde jött létre, hiszen mára az is elképzelhető, hogy egy faluban bölcsődét nyissanak. A bölcsődék és óvodák fejlesztésére az elmúlt időszakban több, mint egy milliárd forint érkezett a választókerületünkbe – mondta a képviselő és gratulált mindazoknak, akik segítségével megvalósulhattak a fejlesztések.

Tompos László és Fenyvesi Zoltán vágta át a nemzeti színű szalagot, jobbról Horváth Margit segít a gyerekeknek
Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

Horváth Margit intézményvezető arról beszélt, hogy az óvodás korú gyerekek lételeme a mozgás, készségeik fejlesztéséhez elengedhetetlen annak rendszeressége. – Nálunk minden nap lehetőség van a tornára, mozgásos játékokra, a gyerekek óriási mozgási igénye kielégítésére. Korszerű eszközeink garantálják, hogy örömmel végezzék a mozgásos tevékenységeket. Az új játszó eszközök segítik legfőbb célunkat, hogy a sok, főként szabadban végzett mozgás eredményeképpen gyermekeink egészségesek, edzettek, alkalmazkodó képesek legyenek és képessé váljanak egészségük megőrzésére. Mára nyolc új játékkal és ivókúttal gazdagodhatott az óvoda udvar, az eszközök a mai kor igényeinek megfelelően biztosítják a megfelelő mozgási lehetőségeket a gyerekek számára – mondta a vezető óvónő.

Az ünnepségen Beke Zsolt atya kérte Isten áldását a résztvevőkre és a játékokra, valamint a gyerekek közreműködtek műsorukkal a nemzeti szalag átvágása előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában