Tartják a tempót

2021.03.17. 20:00

Rövidesen érkezhet villanymozdony is Füredre

Megfelelő ütemben halad az észak-balatoni vasút-villamosítási fejlesztés, így a balatonfüredi munkálatok is, közölte lapunkkal Bóka István, a város polgármestere.

Kovács Erika

Környezetbarát, valamint gyorsabb és biztonságosabb közlekedés várható Balatonfüreden is a vasút villamosításával Fotó: Önkormányzat

Hozzátette, többször is egyeztettek az illetékesekkel az elmúlt időben, egyebek mellett az új villamos csonkavágányról is, amelynek csak az egyik végéhez csatlakozik nyílt pálya. Az említett vágányt érintő javaslatot a szakemberek elfogadták, ennek köszönhetően a Jókai utcai útátjárónál nem növekszik a lezárás a füredi mozdonycserék miatt. Előreláthatólag az első villanymozdony már idén júniusban megérkezhet Balatonfüredre. A fejlesztésnek köszönhetően a környezetbarát vonatok menetideje rövidebb lesz, hiszen nem lesz szükség Székesfehérváron a 10–12 perces mozdonycserére.

A polgármester aláhúzta, további jó hír, hogy folytatódhatnak a munkálatok a közeljövőben, mert a tervek szerint Balatonfüreden és Balatonarácson is akadálymentes peronokat, valamint lifteket alakítanak ki, illetve hoznak létre a szakemberek. Azt is tervezik, hogy bővítik a pályaudvar gyalogos kapcsolatait azzal a céllal, hogy minél kényelmesebben és gyorsabban jussanak el az emberek a pályaudvarra.

Környezetbarát, valamint gyorsabb és biztonságosabb közlekedés várható Balatonfüreden is a vasút villamosításával
Fotó: Önkormányzat

Bóka István fontosnak tartja, hogy ne álljon meg a villamosítás Balatonfürednél, amelyben jelentős előrelépést jelent, hogy megjelent a Balatonfüred, Tapolca, Keszthely, illetve Ukk vasúti vonalszakasz villamosításának tervezési kiírása február végén, amely a munkálatok folytatását jelentheti.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában