kiváló együttműködések

2021.01.12. 07:00

A nehézségek ellenére is fejlődtek a Veszprém megyei kistelepülések

Fenyvesi Zoltán országgyűlési képviselő úgy nyilatkozott lapunknak a tavalyi esztendőről, hogy 2020 nehéz év volt mindenkinek.

Tóth B. Zsuzsa

Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

Mint mondta, a koronavírus-­járvánnyal szembeni védekezés határozta meg mindennapjainkat, amely átalakította az életünket, megváltoztatta szokásainkat, beleszólt a kapcsolataink ápolásába, a munkavégzésünkbe, mindenbe, ami körbevesz bennünket. A járvány rávilágított arra, hogy a legfontosabb az egészségünk. Amint azt a képviselő elmondta, a járvány miatt nagy teher nehezedett kórházainkra, elsősorban a tavaszi időszakban járványkórházzá minősített ajkai kórház dolgozóira.

– Ők napjainkban is a frontvonalban vannak és kiválóan helytállnak, de óriási munkát végeztek a tapolcai kórház és a sümegi járóbeteg-ellátó munkatársai is. Köszönet a mentők, pedagógusok, busz­sofőrök, boltosok, a szociális ágazatban dolgozók helytállásáért, mindenkinek, aki betartja a járványügyi szabályokat. A nehézségek ellenére választókerületem települései tavaly is fejleszthettek, a családtámogatások révén pedig gyarapodtak a családok. Az Országgyűlésben jó volt részese lenni azon döntéseknek, amelyek az emberek életkörülményeit javították, a családtámogatások rendszerét bővítették – fogalmazott lapunknak Fenyvesi Zoltán.

Fenyvesi Zoltán országgyűlési képviselő Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

– A parlamentben 2020-ban is többször felszólaltam választókerületünk településeinek, az itt élők, a balatoni turizmus fejlődése, az ajkai kórház és a kórházban dolgozók védelme érdekében. Több alkalommal lehettem a Fidesz vezérszónoka – mondta Fenyvesi Zoltán. Hozzátette, hogy a járványhelyzet miatt a települések sokkal kevesebb közösségi programot, rendezvényt tudtak tartani, ennek ellenére folytatódtak a kormány által támogatott fejlesztések, beruházások.

– Így további orvosi rendelők, önkormányzati intézmények, iskolák, bölcsődék, óvodák, a balatoni települések strandjai újultak meg. Korszerűbbek lettek és orvosi eszközökkel, műszerekkel gyarapodtak rendelőink, kórházaink.

Megújult a szigligeti vár, elkezdődött a sümegi és a nagyvázsonyi vár felújítása, amint több belterületi úté szintén. A Nyirád–Zalahaláp közti út megépítését követte Raposka, Gyulakeszi környékén az útszakasz felújítása, új aszfaltburkolatot kapott a Nyirád–Szőc közötti út, Sümeg belvárosa új úttal és körforgalommal gyarapodott, nyáron pedig szárnyalt a balatoni turizmus. Ezek a sikerek az összefogásnak és a választókerületünkben élő emberek szorgalmas munkájának köszönhetők. Fon­tosnak éreztem, hogy a nehézségek ellenére személyesen is jelen legyek a településeken. A Magyar falu programmal az elmúlt két évben rengeteget fejlődött 57 településünk – tette hozzá Fenyvesi Zoltán országgyűlési képviselő.

Megújult a képünkön látható szigligeti vár, elkezdődött a sümegi és a nagyvázsonyi vár felújítása, amint több belterületi úté szintén Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

Leszögezte, hogy eddig csaknem 2,4 milliárd forint értékű fejlesztés valósult meg a falvakban, 29 településen utak és járdák, 22 faluban orvosi eszközök, 20 faluban óvoda és óvodai eszközök újultak meg, 10 település kapott új falubuszt, 50 millió forintot civil szervezetek. A falusi csok bevezetésével szinte minden lakatlan ház gazdára talált a falvakban, az elvándorlás megállt, vannak települések, ahol tavaly már többen születtek, mint amennyien meghaltak. A kormány munkahelyvédelmi és támogatási programokkal segítette a városokban a gazdasági társaságokat, bővítette az ajkai és a sümegi ipari park infrastruktúráját. Idén folytatódnak a fejlesztések, újabb orvosi rendelők, utak, járdák újulhatnak meg, megkezdődhet a tapolcai uszoda építése.

– Nagyon büszke vagyok arra, hogy a települések vezetőivel kiváló együttműködést tudtunk kialakítani, az eredményeket a lakossággal közösen sikerült elérnünk.

A kormánnyal és a Fidesz–KDNP képviselőivel azért dolgozunk, hogy az élet minél előbb visszatérhessen a normális kerékvágásba. Abban bízom, hogy az idei esztendő mindenki számára elhozza a fellélegzést, a megkönnyebbülést, amikor végre újra aggodalom nélkül ölelhetjük meg szeretteinket, és együtt lehetünk közösségi rendezvényeken. Térségünk fejlődése érdekében a kormánnyal biztosítani fogjuk településeinknek a fejlesztési forrásokat, és továbbra is az emberek gyarapodásán fogunk munkálkodni. Köszönöm a kormánynak a támogatást, a lakosságnak a bizalmat és a szorgalmas munkát, a polgármestereknek, intézményvezetőknek, gazdasági társaságok vezetőinek a korrekt együttműködést. Ez a kölcsönös bizalom és összefogás hozhat 2021-ben is sikereket – fogalmazott a Naplónak nyilatkozva Fenyvesi Zoltán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában