Ünnep a kültéri megjelenésben és ünnep a szívekben

2020.12.07. 07:00

Lovas kocsival érkezett a Mikulás Kemenesszentpéteren

Közel száz helyi gyermeket ajándékozott meg bébiétellel, édességekkel, rágcsálnivalóval és karácsonyfadísszel az önkormányzat Mikulása.

Laskovics Márió

Fotó: Laskovics Márió/Napló

Mikulás ünnepe alkalmából, mivel a járványhelyzet miatt személyes találkozásra nincs lehetőség, az önkormányzat arra kérte a falu óvodás és általános iskolás gyermekeit, hogy szombaton tegyék ki az alaposan megtisztított téli cipőjüket a kapuba, és az ablakból figyeljék az ajándékosztó Mikulást, aki ezúttal lovas kocsival, csengőszóval és segédeivel, verőfényes napsütésben érkezett a 14 éven aluli gyermekekhez.

Törekiné Takács Beáta polgármester a falu új betlehemével Fotó: Laskovics Márió/Napló

Törekiné Takács Beáta polgármester felidézte, tavaly az önkormányzati hivatal ez alkalomra feldíszített közösségi termében tartottak Mikulás-ünnepséget, a képviselők beöltöztek és énekelve együtt várták a gyerekekkel a nagyszakállút, kinek mindegyikük külön mondhatta el kívánságát.

– Fontosnak tartom ezt a hagyományt, a szociális keretből tudjuk megvalósítani. Sajnos idén novemberben le kellett mondani a műsort, ezért házhoz menő Mikulást szerveztünk, hó híján lovas kocsival, ügyelve a veszélyhelyzeti előírások betartására. A szülőket hangosbemondón és a közösségi oldalon is kértük, hogy az ablakban, a kapuban várjanak. Közel száz gyermek kapott ajándékcsomagot, amelyeket korosztályonként osztottunk el: a két éven aluliak bébiétel-italt, mesekönyvet, játékot, a nagyobbaknak pedig ugyanekkora értékben filctollakat, csoki Mikulást, szaloncukrot és egyéb édességet, rágcsálnivalót, karácsonyfadíszt kaptak – mondta el Törekiné Takács Beáta polgármester, hozzátéve, a csomagok összeállításához hozzájárult Szabados László Dezsőné helyi bolttulajdonos. Továbbá segítségére volt Major Viktória, aki a falu adventre való szépítésében is oroszlánrészt vállalt.

A kemenesszentpéteri Mikulás és segítői lovas kocsival vitték házhoz az ajándékcsomagokat Fotó: Laskovics Márió/Napló

A Mikulást Szüts Lajos személyesítette meg, a csomagosztásban kalauzoló krampuszai Hegedüs Brigitta önkormányzati képviselő és egy közösségi szolgálatos diák, Kövi Fanni voltak.

A polgármester a Pápa Környéki Önkormányzatok Feladatellátó Intézménye Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálatának felajánlott helyi adományokkal Fotó: Laskovics Márió/Napló

– Tavaly új betlehemet készítettünk, amelyhez Budai Zoltán plébános a templom gipszfiguráit ajándékozta, Major András pedig megújította azokat. A hivatalépület előtt felfújható hóember, adventi koszorú és a község karácsonyfája áll, amely idén Hegedüs Jenőné felajánlása. A templomtéri nagy adventi koszorúhoz Varga Gábor Imréné adta az anyagot. Az utcákat egyéb kültéri kompozíciók, díszkivilágítás teszi ünnepváróvá – jegyezte meg a karácsonyi dekorációk kapcsán Törekiné Takács Beáta polgármester, akitől megtudtuk azt is, jó szándékkal csatlakoztak a Pápa Környéki Önkormányzatok Feladatellátó Intézménye Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálatának ajándékgyűjtő akciójához. A lakosok szép számmal ajánlottak fel ruhaneműt, tartós élelmiszert, játékot, tanszert. Egy elszármazott lakos élelmiszercsomagokat adományozott három helyi családnak, egy másik pedig új székeket az óvodának.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában