együttműködés

2020.12.17. 18:22

Lions adománygyűjtés a füredi Eötvös iskolában

Rászoruló helyi családokat támogat a Balatonfüred Lions Club annak a karácsonyi adománygyűjtésnek az eredményeként, amelyhez jelentősen hozzájárult a Balatonfüredi Eötvös Loránd Általános Iskola közössége is.

Szabó Péter Dániel

Tremmer Bernadett intézményvezető adta át az adományokat Győri Anitának, a Lions Club helyi elnökének

Forrás: Németh Melinda Brigitta

A tanintézményben a járványügyi szabályok maximális betartása mellett rendezett ünnepségen nyitányként az iskola kórusa Kecskeméti Gáborné karnagy vezetésével énekelt karácsonyi dalokat. Az előadást követően Győri Anita, a Balatonfüred Lions Club elnöke elmondta, fantasztikus városi összefogásnak voltak tanúi az idei karácsonyi adománygyűjtés során. Több száz kiló tartós élelmiszert sikerült gyűjteni, a pénzadományok pedig megközelítik a 400 ezer forintot. Több intézmény, köztük a Balatonfüredi Eötvös Loránd Általános Iskola is csatlakozott a kezdeményezéshez, de vállalkozók is a jó ügy mellé álltak.

Tremmer Bernadettől, az Eötvös iskola intézményvezetőjétől megtudtuk, tartós élelmiszereket és higiéniai termékeket hoztak a gyermekek és a szülők, a nevelőtestület pedig pénzadománnyal támogatja a rászorulókat.

Tremmer Bernadett intézményvezető adta át az adományokat Győri Anitának, a Lions Club helyi elnökének Fotó: Németh Melinda Brigitta

– A segítség különböző csoportok együttműködésével valósulhatott meg. A tanári kar, a diákok és a szülők összehangolt szervezőmunkájának eredménye az adomány, amelyet ma átadhattunk a Lions Club számára. A gyűjtés célja kettős volt. Egyrészt ténylegesen segíteni a nehéz sorsú, rászoruló embereken, családokon, másrészt azonban a tanulóink érzékenyítése is kiemelten fontos. Ismerjék meg, hogy nemcsak kapni, hanem adni is jó érzés. Ezt az érzést tanítani kell, következetes nevelői munka eredménye az érzelmi intelligencia fejlesztése – mondta el a megjelentek, köztük Illés Hajnalka és a Lions Club munkáját régóta támogató Gáspár Ákos önkormányzati képviselők előtt Tremmer Bernadett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában