Működő összefogás

2020.12.24. 07:00

Finom ételek a Vitézi Rendtől hajléktalanoknak

A Vitézi Rend Zala és Vas megyei, illetve Veszprém megyei törzskapitányságai jótékonysági akciót szerveztek, amelynek keretében 220 adag ételt juttattak el a Magyar Máltai Szeretetszolgálat hajléktalanszállóira. Megyénkben étterem, pékség és szállítmányozó cég is bekapcsolódott a karácsony előtti kezdeményezésbe.

Molnár Sándor

Korponai Dávid szociális munkatárs (balról) vette át az adományt Kohár Kolostól

Fotó: Molnár Sándor/Napló

A Vitézi Rendnek – amely idén ünnepli fennállása 100. évfordulóját – fő tevékenységei közé tartozik többek között a rászorulók segítése is. Ehhez a gondolatisághoz kapcsolódva helyi éttermeket kértek fel arra, hogy főzzenek a rászorulók részére a rend által finanszírozott alapanyagokból. Szombathelyen a Pásztor étterem jóvoltából 70 adag étel került a Magyar Máltai Szeretetszolgálat hajléktalanszállójára, míg Veszprémben az Ízlelő étterem készített 150 adag ételt. Bekapcsolódott az akcióba az ajkai Musti pékség is, ahol 150 bucit sütöttek a székelykáposzta mellé, és csatlakozott a Locargo Kft., amely ezer darab egyszer használatos maszkot ajánlott fel.

Az akciót koordináló Kohár Kolos személyesen szállította ki a vírushelyzet miatt előre kiporciózott adományt Veszprémben. Ötven adag ételt került a Házgyári úti toronyház harmadik emeletén lévő átmeneti szálló lakóihoz, illetve 100 adagot vitt a Jutasi útra, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület Befogadás Házába. Utóbbiból a nappali melegedő, az éjjeli menedékhely és az átmeneti szálló lakói részesülnek, akikkel a „frontvonalban” találkozik a szeretetszolgálat.

Korponai Dávid szociális munkatárs (balról) vette át az adományt Kohár Kolostól
Fotó: Molnár Sándor/Napló

Szaller Péter, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület veszprémi szakmai koordinátora elmondta, nagyon jókor jönnek az ilyen felajánlások, és egyébként is törekszenek arra, hogy karácsonykor ünnepi jellegű ételeket kapjanak még a kint élők is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában