A biztató jövő jelképe

2020.09.05. 07:00

Helyi fellépőkkel rendezik meg a szűkített várpalotai napokat

A város díszpolgári címével tüntették ki pénteken Mészáros Imre grafikusművészt és feleségét, Mészáros Imrénét a XXXV. Várpalotai Napok megnyitóján a Thury-vár udvarán.

Szabó Péter Dániel

Mészáros Imre és Mészáros Imréné Várpalota díszpolgári címét vehette át Campanari-Talabér Mártától

Fotó: Szabó Péter Dániel/Napló

A koronavírus-járvány miatt idén szűkített programmal, leginkább a helyi művészekre és kulturális csoportokra fókuszálva rendezik meg a városnapokat, amelynek ünnepélyes megnyitóját péntek este tartották.

– A Várpalotai Napok városunk gazdag múltjának, nehéz, de eredményes jelenének és biztató jövőjének a jelképe. Közösségünk életképességének, összetartásának és optimista tenni akarásának bizonyítéka – emelte ki köszöntőjében Campanari-Talabér Márta polgármester. Az elmúlt egy év eredményeit összegezve elmondta, elkészült az Inotát Várpalotával összekötő kerékpárút, megújult a Bányabekötő út, korszerűsítették a város teljes közvilágítását, a Zöldebb Várpalotáért program keretében pedig 185 díszfát, 225 gyümölcsfát és 270 cserjét ültettek el a településen.

– Március elején elkezdődött a tanuszoda építése, amely azóta is jó ütemben halad, és egy év múlva ilyenkor már javában használhatják kicsik és nagyok egyaránt. Egy másik régi nagy terv is a megvalósulás szakaszába lépett, ez a Zöld város megvalósítása Várpalotán elnevezésű projekt, melynek nyomán a vár körüli zöldfelület nagysága a jelenleginek a duplája lesz – hangsúlyozta a polgármester, majd a színpadon átadta a városi kitüntetéseket.

Mészáros Imre és Mészáros Imréné Várpalota díszpolgári címét vehette át Campanari-Talabér Mártától
Fotó: Szabó Péter Dániel/Napló

A várpalotai képviselő-testület idén egy különleges elismerést, a Centenárumi-díjat adományozta a megalakulásának századik évfordulóját ünneplő Várpalotai Bányász Kórusnak, a kitüntetést Borbás Károly, a vegyes kar karnagya vette át. A város díszpolgári címével tüntették ki Mészáros Imrét és feleségét, Mészáros Imrénét, Várpalota Városért Érdemérmet vehetett át Szalai Marianna háziorvos, míg a Thuri-díjat Lehoczkyné Stelkovics Ilona, a Bartos iskola pedagógusa és Munkácsi Zsolt, a Várpalotai Mentőállomás vezetője kapta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában