Szépítik a települést

2020.04.28. 07:00

Magyar kertészetekből származó virágokat ültetnek Nemesvámoson

Megkezdődött a tavaszi virágosítás a településen. Az önkormányzat a helyi virágboltból vette meg az ültetéshez a virágföldet, a palántákat és a növényeket. A növények magyar termelőktől származnak, mert Vámos ilyen formában is szeretné segíteni a nehéz helyzetben lévő dísznövénykertész ágazatot.

Molnár Sándor

Az önkormányzat munkatársai teherautóra pakolják az ültetésre szánt virágokat

Fotó: Önkormányzat

A tavaszi virágosításhoz 137 zsák virágföldet, 23 zsák mulcsot és mintegy 1384 tő virágot vásároltak. A falu tizenhét pontjára és az önkormányzat által készített virágládákba kerülnek a növények, melyeket a falugondnokság segítségével az önkormányzat azon munkatársai ültetnek el, akik a járvány miatt jelenleg nem dolgozhatnak korábbi beosztásukban.

Fotó: Molnár Sándor/Napló

Ők azok, akik bevásárolnak az időseknek, gyógyszereket váltanak ki, csekkeket adnak fel, valamint az információs szóróanyagot is eljuttatják a háztartásokba. Mindeközben szépítik és gyomlálják a faluban található virágágyásokat is.

A tavalyi Virágos Vámosért verseny nyertesei május első hetében szintén átvehetik az egynyári virágokat, viszont a vírushelyzet miatt, a megfelelő higiéniai szempontokat figyelembe véve, az önkormányzat munkatársai szállítják majd házhoz azokat.

Az önkormányzat munkatársai teherautóra pakolják az ültetésre szánt virágokat
Fotó: Önkormányzat

Sövényházi Balázs polgármester arra buzdítja az ebben az időszakban otthon tartózkodó családokat, hogy kertészkedjenek a szabad levegőn, ami jó időtöltést és feltöltődést jelenthet a felnőttek és a gyerekek számára is. Emellett a gondosan elültetett virágok később meghálálják szépségükkel az odafigyelést.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában