Osztálytalálkozó énekléssel és vendéglátással

2019.04.02. 18:16

Felidézték a múltat a pápateszéri öregdiákok

Hagyományteremtő szándékkal rendhagyó osztálytalálkozóra gyűltek össze pápateszéri öregdiákok a településük egykori óvodaépületében.

Polgár Tibor

A pápateszéri öregdiákok dalra is fakadtak Gazdag Józsefné (a felvétel jobb szélén) vezetésével Fotó: Jeneyné Ihász Ilona

Jeneyné Ihász Ilona, az összejövetel szervezője a Naplónak kifejtette: a mostani találkozó ötlete egy éve fogant meg, amikor elköszöntek a falu régi iskolájától, ami helyett korszerű óvoda épült a már működő új iskola mellé.

A pápateszéri öregdiákok dalra is fakadtak Gazdag Józsefné (a felvétel jobb szélén) vezetésével Fotó: Jeneyné Ihász Ilona

– Akkor találkoztunk első ízben mi, akik valaha oda jártunk iskolába. A tervből aztán valóság lett. Az idei osztály­találkozó egy festménykiállítás aktualitásához kötődik: Császár József és fia, Bálint, csodás festményeiben gyönyörködhettünk a ma már üresen álló, de közösségi térnek tökéletes régi óvodában. Az ünnepi műsort is a régi diákok adták. A falu himnuszát a jelenlegi községi kórus énekelte, melynek Vassné Butkovics Andrea a vezetője. Ezt követte a kiállítás megnyitója. Völfinger Béla polgármester köszöntője után felcsendült egy háromszólamú dal, majd pedig egy kánon, amit a több mint 40 éve végzett pápateszéri öregdiákok énekeltek Gazdag Józsefné vezetésével. Hatalmas élmény volt, hiszen még iskolás korunkból emlékeztünk ezekre a dallamokra. Az elhangzott versek is a településhez, a tavaszhoz, a természethez kötődtek – fogalmazott Jeneyné Ihász Ilona.

Az eseményen Császár József természetfestő bemutatta a műveit, végül a műsor közös énekléssel zárult. A pápateszéri önkormányzat jóvoltából egy családias vendéglátás keretében kötetlen beszélgetéssel folytatódott a nosztalgikus hangulatú rendezvény.

– A falu jövője a jelenen, míg a jelen a múlton és a jövőbe vetett hiten alapul. Ahol van közösség, ahol jól érzik magukat az emberek, oda visszavágynak. Ott vannak a gyökerek, amelyeket a szüleinktől kaptunk, és amiket mi is továbbadunk a jelen ifjúságának. A régi óvoda épülete majdnem szemben van a temetővel. Ezen a rendhagyó osztálytalálkozón lélekben ott voltak a régi családtagok, a már nem köztünk élő szülők, rokonok. Együvé tartozunk. Nem feledjük soha, honnan származunk! – hangsúlyozta az emlékezetes összejövetel szervezője.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában