ünnepség a megyei katasztrófavédelemnél

2019.03.03. 11:30

Önkéntesek kaptak elismerést a polgári védelem napján

Kétszázmillió embert sújtanak világszerte katasztrófák, főként a környezeti állapotok romlása, a szélsőséges időjárás, illetve a technológiai fejlődéssel járó civilizációs ártalmak miatt – hangsúlyozta Jáger Zoltán ezredes, az Ajkai Katasztrófavédelmi Kirendeltség polgári védelmi felügyelője a nemzetközi polgári védelem napja alkalmából rendezett ünnepségen. A Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságnál önkénteseknek elismeréseket és eszközöket is átadtak.

Kovács Erika

Elismeréseket és eszközöket vehettek át az önkéntes mentőszervezetek a megyei katasztrófavédelemnél, ahol Jáger Zoltán ezredes (balról) méltatta az országos fejlesztési lehetőségeket

Fotó: Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Jáger Zoltán ezredes egyebek mellett beszélt arról is, hogy a biztonságban, az országok működésében alapvető jelentősége van a szakmailag képzett és jól felszerelt polgári védelemnek, amely a tűzoltósági és iparbiztonsággal együtt a katasztrófavédelem fontos része. Elhangzott, a hivatásos szervezetek egyedül nem mindig tudják biztosítani adott nemzet védelmét, ezért van szükség önkéntesek, civil szervezetek munkájára is.

Elismeréseket és eszközöket vehettek át az önkéntes mentőszervezetek a megyei katasztrófavédelemnél, ahol Jáger Zoltán ezredes (balról) méltatta az országos fejlesztési lehetőségeket Fotó: Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

- Elemi érdek a mentés megszervezése, a helyi felkészülés, amelyben meghatározóak a polgármesterek. Veszprém megyében nyolcvan településen működik önkéntes mentőcsoport. A biztonságot adó jövőnk alapja a szolidaritás, a mozgósítás, az önkéntesek toborzása, és a katasztrófák csak akkor kezelhetők sikeresen, ha a lakosság is felelősséget érez saját biztonságáért – vélekedett Jáger Zoltán.

A biztonságot érintő gondolatok után Dányi Béla dandártábornok, megyei katasztrófavédelmi igazgatótól elismerést vett át Kovács Bálint az ajkai önkéntes mentőcsoporttól, Járási Melinda Csilla várpalotai közbiztonsági referens, Vass János a vöröskereszttől, Hajas Ildikó pápai tanár és Meiczinger Máté, a Bakonyi Barlangi Mentőszolgálat elnöke.

Elismerést kapott a budapesti központi ünnepségen Kammerer Tamás a Zalahaláp-Sáska önkéntes tűzoltó egyesülettől és Hartman Ferenc, a Vadkacsa Off-Road vezetője.

Az ünnepségen kiderült, országosan másfél milliárd pályázati támogatással segítik az önkénteseket, amelyből ezúttal tíz Veszprém megyei mentőszervezet áramfejlesztőket és szivattyúkat vehetett át.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában