2018.09.10. 14:33
A siker receptje: finom ételek és jó borok
Végig jó hangulat, kellemes időjárás és magas érdeklődés övezte a Pápai csülök-, cicege- és borfesztivált. Az ötnapos programsorozat vasárnap az Anna and the Barbies koncertjével, majd késői borozgatással zárult.
A megnyitón közreműködött a Brezza di Barocco kórus Fotó: Polgár Bettina
A fesztiválról idén sem hiányozhattak az ízletes ételek. A rendezvény helyszínéül szolgáló Esterházy-kastély udvarán többek között sajtos-tejfölös, baconös, illetve töltött cicegét is kóstolhattak a látogatók, de kemencés sült csülök, sült kolbász, zsíros kenyér és kürtőskalács egyaránt gazdagította a kínálatot. A finom falatokat pedig a vörös és fehérborokon túl rozéval, illetve egyebek mellett akár meggy- vagy ribizliborral is leöblíthették a programsorozat vendégei, akik pálinkákat ugyancsak kóstolhattak.
A fesztivál bővelkedett a színpadi műsorokban, többek között a rendezvény vendége volt a Komár László Emlékzenekar, a Triász zenekar, a Mardi Gras Jazz Band, Péter Szabó Szilvia, valamint az Anna and the Barbies. A legkisebbeket kézműves műhely várta az Esterházy-kastélyban.
A fesztivál nyitóünnepségét pénteken tartották a magyarországi borrendek, valamint a Brezza di Barocco kórus közreműködésével. A megnyitón Áldozó Tamás polgármester köszöntőjében kiemelte, szerencsére az időjárás is kegyeibe fogadta a rendezvényt, így a résztevőknek nem maradt más dolguk, mint jól érezni magukat, finom ételek fogyasztani és megtalálni a kedvenc borukat. A program vendégeinek ugyancsak kellemes időtöltést kívánt Tornai Tamás, a Somlói Borrend nagymestere, Polgárdi Sándor, a Somlói Borrend ceremóniamestere és Kovács Zoltán országgyűlési képviselő, a Somlói Borrend tagja is.