Sajtó és tanulás

2018.01.21. 19:53

Pápai diáklány kapta a Napló Aranytoll díját

Zsidai Regina, a Pápai Szakképzési Centrum Jókai Mór Közgazdasági Szakgimnáziumának diákja érdemelte ki a Napló Aranytoll díját a Sajtó és tanulás (Séta) program 2017-2018-as őszi pályázatán.

Polgár Tibor

Fotó: Polgár Tibor

A tizedik osztályos tanulónak Néző László, a Napló főszerkesztője adta át az elismeréssel járó oklevelet és díszdobozos, aranyszínű tollat. Reginának a Csillagfény című, egy befogadott kóbor macskáról írt cikkét jutalmazta Aranytollal a Veszprém megye napilapját kiadó Mediaworks Hungary Zrt. szakmai zsűrije. Néző László kiemelte, a nyertes pályamunka amellett, hogy aranyos, frappáns volt, választékosan és nyelvtanilag is helyesen megfogalmazott gondolatokból épült fel, ami manapság sajnos eléggé ritka.

Néző László átnyújtja az aranyszínű tollat Zsidai Reginának

Zsidai Regina természetesen nagy örömmel fogadta a díjat. Megtudtuk tőle: a szerető gondoskodással magához vett kóbor háziállat története először az iskolaújságban jelent meg, majd tanára, a diáklap felelős szerkesztője, Czobor Andrea ösztönzésére elküldte az írását a Napló Séta pályázatára.

Fotó: Polgár Tibor

Mint ismert, a Sajtó és tanulás programhoz kapcsolódóan a Napló minden tanévben két alkalommal hirdet cikkíró pályázatot diákújságírók részére. A főszerkesztő megjegyezte, a 2017-2018-as őszi kurzusra közel tíz oktatási intézményből mintegy 40 pályamunka érkezett, a korábbi évek tekintetében ez átlagos részvételi aránynak számít. Zsidai Regina Aranytoll-díjának a középiskola vezetése is nagyon örült. Koppány Jánosné tagintézményvezető-helyettes kifejtette, a közgazdasági szakgimnáziumukban a szakmai tantárgyak kapnak nagyobb hangsúlyt, ugyanakkor a közismereti tárgyak is fontosak. Hozzáfűzte, Regina példája is mutatja, hogy egy szakgimnáziumban nem csak szakmai területen érhetnek el sikereket a tanulók, hanem akár a művészet, akár az irodalom területén úgyszintén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában