Világnap

2017.10.03. 11:00

Az idősek napját ünnepelték Peremartonban

Nem a kor számít, hanem az, hogy milyen lélek lakik bennünk. Miképpen tudunk egymás felé fordulni, miképpen tudunk reagálni a felénk fordulóra. Tudunk-e adni, vagy csak elfogadni – mondta Dusicza Ferenc az idősek otthona lelkésze

Molnár Sándor

Az Idősek Világnapja alkalmából egyhetes rendezvénysorozatot szerveztek a Pap Kovách Gábor Református Idősek Otthonában. Az ünnepélyes megnyitón részt vett a Veszprémi Református Egyházmegye elnöksége, jelen volt Pergő Margit polgármester, valamint az idős otthon lakói és dolgozói is.

Császár Attila esperes köszöntőjében Reményik Sándor, Szivárvány című verséből idézett: „ Minden lélekben van egy kis szivárvány, kis csapóhíd, amelyet lebocsát, hogy egy más lélek átjöhessen rajta. Ennek a hídnak hídpillére nincsen, ezt a hidacskát csak az Isten tartja. Az Isten, aki a szívekbe lát.”

Az esperes azt kívánta a lakóknak, a dolgozóknak és az ide látogatóknak, hogy ezt a bizonyos csapóhidat mindennap engedjék le, hogy egymás lelkébe belelássanak, hogy egymás szemébe tisztán belenézhessenek azért, hogy egymás életét ilyen módon tudják segíteni és támogatni.

– Nagy szeretettel jöttünk ide a mai napon és nem csak az Idősek Világnapja alkalmából, bár az is volt az egyik apropója, de mint fenntartó a református egyházmegye elnöksége és tagjai, a lelkipásztor kollégák képviseltettük magunkat, annak érdekében, hogy a szeptemberi átvétel után egyfajta lelki többletet is tudjunk nyújtani. Nyilván sok minden pénz kérdése, de van jó néhány olyan dolog, amit pénzben nem lehet kifejezni. Ilyen a felebaráti szeretet, az egymáshoz való korrekt viszony –fogalmazott Császár Attila.

A köszöntőket követően a Berhidai Néptánccsoport szórakoztatta táncaival a jelenlévőket, majd az otthon lakóinak műsorát is láthatták a vendégek.

Gulyás Zsuzsanna intézményvezető kérdésünkre elmondta még, hogy az egyhetes rendezvénysorozat keretében a szokásostól eltérő foglalkozásokat tartanak az otthon lakóinak. Lesz például közös reggeli torna, amelyet rendszeressé szeretnének tenni a későbbiekben. Szerveznek termékbemutatót az egészségre nevelés jegyében. Lesz kutyaterápiás foglalkozás, vidám műsor, fotókiállítás és lovas kocsis sétakocsikázással is szeretnék meglepni az itt lakókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában