Balatonalmádi

2017.10.07. 19:22

Élvezettel faragták a tököket Almádiban

Tökfaragás és tökös sütemények kóstolója is szerepelt a hagyományos Tökfesztivál programjai között szombaton.

Molnár Sándor

A fesztivált idén is nagy érdeklődés mellett rendezték meg, a helyiek mellett például Balatonfüredről és Siófokról is érkeztek résztvevők, mondta Eősze Beáta, a rendezvényt szervező Nők a Balatonért Egyesület Balatonalmádi csoportjának vezetőhelyettese.

Az egyesület tagjai Szentkirályszabadjáról 120 kisebb-nagyobb tököt szereztek be, amelyeket gyerekek és szülők közösen faraghattak ki. A legnépszerűbb forma ezúttal is a klasszikus töklámpás volt, a korábbi években vitorlás és hintó is készült. Az alkotásokat az egyesület több tagja alkotta zsűri értékelte, a díjazott tárgynyereményeket vehettek át, mondta Eősze Beáta. A hagyományokhoz híven tökös ételeket is lehetett kóstolni. Az egyesület tagjai és több önkéntes mintegy ötven kilogramm sütőtökből készített többféle süteményt. A kínálatban tökgolyó, tökös pogácsa, tökmagos pogácsa, rétesek, piték és krémes sütemények is szerepeltek.

 

A rendezvényen több kísérőprogram is várta az érdeklődőket. Az apróságoknak meséket, verseket olvastak és énekeket tanított az egyesület több tagja. Emellett a szervezők a vegyszermentes háztartás elemeit mutatták be, míg a Balatonalmádi Kommunális és Szolgáltató Kft. (BalKom) a szelektív hulladékgyűjtést népszerűsítette.

A tökfesztivált tizenhetedszer szervezte meg a Nők a Balatonért Egyesület, a rendezvénynek ezúttal is a Pannónia Kulturális Központ és Könyvtár adott otthont.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában