Vádat emeltek ellenük

2024.02.13. 15:59

Házkapunak hajtott Ajkán az ittas férfi, akinek a barátnője átengedte a vezetést

Ittas vezetés és járművezetés tiltott átengedésének vétsége miatt emelt vádat az Ajkai Járási Ügyészség egy esküvőn részt vevő fiatal párral szemben, miután a nő a gépkocsijának vezetését átengedte a tudottan ittas és jogosítvánnyal nem rendelkező párjának, aki a járművel Ajkán balesetezett - tudtuk meg a Veszprém Vármegyei Főügyészség közleményéből.

Veol.hu

A fotó a baleset szemléje során készült

Forrás: ügyészség

A vádirat szerint a fiatalok tavaly nyáron egy lagziban mulattak, ahol a férfi szeszes italt fogyasztott és erről a párja is tudott. A nő ennek ellenére hajnali három óra körül megengedte a vezető engedéllyel sem rendelkező férfinak, hogy a személygépkocsijával közlekedjen.

A vádlott röviddel négy óra előtt Ajkán egy utast szállított az autóval, amikor figyelmetlensége miatt az egyik ház kapujának ütközött.

A baleset következtében a vádlott könnyebb sérüléseket szenvedett, illetve a gépkocsiban és a ház kerítésében keletkezett anyagi kár.

Az ügyészség a vádiratában tárgyalás mellőzésével büntetővégzés meghozatalát és abban mindkét vádlottal szemben pénzbüntetés, valamint járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozta az Ajkai Járásbíróságnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!