Nem ez volt az első csalása

2023.02.17. 14:00

Jakuzzit ajánlott vételre, de csak a pénzt rakta el

Internetes oldalon hirdető csalót tartóztatott le a bíróság a Veszprémi Járási Ügyészség indítványára.

Veszprém Vármegyei Főügyészség

Forrás: pexels.com

A Balatonalmádi Rendőrkapitányság által folytatott nyomozás adatai szerint a 24 éves budapesti férfi közkedvelt weboldalon jakuzzit hirdetett eladásra, melyre egy balatonfűzfői férfi jelentkezett. Az eladó kérésére a sértett 2023 januárjában, két részletben összesen 600 000 forintot utalt a megadott bankszámlaszámra, ám a terméket nem kapta meg és az eladó is elérhetetlenné vált a számára.
A gyanúsított jakuzzi hirdetésére 2023 januárjában egy Borsod-Abaúj-Zemplén megyei férfi is jelentkezett, akitől az elkövető 150 000 forint előleget, egy forgó-kotró gép hirdetésére jelentkező Vas megyei férfitől pedig 100 000 forint előleget szerzett meg. További összegeket is kért a vevőktől, akik ezt már nem teljesítették, elálltak az adásvételtől, a kifizetett pénzüket azonban nem kapták vissza.
A megalapozott gyanú szerint az eladó nem rendelkezett a meghirdetett tárgyakkal és nem is állt szándékában a teljesítés, célja kizárólag arra irányult, hogy a vevőktől jogtalanul pénzt szerezzen.
A nyomozó hatóság 2023. február 14-én fogta el az elkövetéssel megalapozottan gyanúsítható férfit, és őrizetbe vételét követően mindhárom csalási cselekménye miatt gyanúsítottként hallgatták ki.
A férfi ellen több más büntetőeljárás is folyamatban van különböző hatóságoknál, emellett felfüggesztett szabadságvesztés próbaideje alatt áll, ezért az ügyészség a szökés, elrejtőzés, illetve a bűnismétlés lehetőségének, továbbá a bizonyítás megnehezítésének a megakadályozása érdekében indítványozta a letartóztatását, melyet a Veszprémi Járásbíróság az indítvánnyal egyezően egy hónapra elrendelt. A végzés ellen a gyanúsított fellebbezett, ezért a döntés nem végleges - tájékoztatott a Veszprém Vármegyei Főügyészség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!