Várpalotai kettős emberölés: tényleges életfogytiglan jár a Győri Fellebbviteli Főügyészség szerint is

Megalapozottnak és törvényesnek tartja, ezért indítványozza a Győri Fellebbviteli Főügyészség, mint másodfokú ügyészség az elsőfokú ítélet helybenhagyását, amelyben több ember, köztük tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt fegyházban letöltendő, tényleges életfogytiglanra ítélték április 15-én B. Zs.-t a Veszprémi Törvényszéken.

Kovács Erika

Borzalmas tragédia történt egy Várpalota melletti Baglyas-szőlőhegyi házban, 2018. szeptember 27-én este, ahol több késszúrással megöltek egy kisfiút is Fotó: Archív/Kovács Erika

A gyanú szerint a férfi oltotta ki egy 22 éves édesanya és kétéves gyermeke életét a Várpalota melletti Baglyas-szőlőhegyi házban, 2018. szeptember 27-én este – derült ki a fellebbviteli főügyészség közleményéből. A nem jogerős ítélet szerint a vádlott nem tudta feldolgozni és elfogadni a szakítást, folyamatosan üzeneteket írt volt élettársának, aki azonban a vádlott közeledését határozottan elutasította. Abba viszont beleegyezett, hogy az illető személyesen elbúcsúzzon tőle és a gyermektől. Ekkor a sértett megerősítette, hogy döntése végleges, új életet akar kezdeni kisfia édesapjával. A vádlott a fejfájásra panaszkodó sértett fejét mintegy 10-15 percig masszírozta, majd hirtelen megragadta a nyakát és megfojtotta a nőt. A szobába ekkor bejövő kétéves gyermeket szintén megragadta és kettő késszúrással megölte.

Borzalmas tragédia történt egy Várpalota melletti Baglyas-szőlőhegyi házban, 2018. szeptember 27-én este, ahol több késszúrással megöltek egy kisfiút is
Fotó: Archív/Kovács Erika

A másodfokú ügyészség szerint az elsőfokú bíróság a tényleges életfogytig tartó szabadságvesztés kiszabásával az egyedüli helyes döntést hozta meg.

Megírtuk korábban, a bíróság az elsőfokú ítéletnél a vádlott letartóztatását továbbra is fenntartotta. A vádlotti, illetve a védői fellebbezés bizonyítottság hiányában felmentésre, másodlagosan a kiszabott szankció enyhítésére irányul. Az ügyész tudomásul vette az ítéletet, de a fellebbezés miatt a Győri Fellebbviteli Főügyészséghez került az ügy, majd onnan továbbítják a Győri Ítélőtáblához, ahol meghozzák a jogerős határozatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!