Beszámíthatónak találták a férfit, aki éveken át bántalmazta, majd megkísérelte megölni a feleségét

Indítványozza a Győri Fellebbviteli Főügyészség mint másodfokú ügyészség az elsőfokú ítélet helybenhagyását abban az ügyben, amelyben a vádlott éveken át bántalmazta a feleségét, majd megkísérelte megölni, derült ki a fellebbviteli főügyészség közleményéből.

Kovács Erika

A Veszprémi Törvényszék április 8-án kihirdetett ítéletében a vádlottat emberölés bűntettének kísérlete és súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt 11 év börtönbüntetésre ítélte, és 10 évre eltiltotta a közügyektől.

A nem jogerős ítélet szerint a vádlott a feleségét házasságuk, együttélésük alatt ittasan többször bántalmazta, kézzel fojtogatta, késsel megszúrta, de a nő feljelentést nem tett, orvoshoz nem fordult, mindig megbocsátott a vádlottnak.

Aztán a vádlott étkezés közben minden előzmény nélkül a kezében lévő éles késsel hirtelen megszúrta a nő lábát 2017 nyarán, amellyel nyolc napon túl gyógyuló sérülést okozott. Egy évvel később az ittas vádlott az ágyon fekvő nőt az arcára szorított párnával mintegy tíz másodpercig fojtogatta, miközben azt kiáltotta, „Most megdöglesz!”. A felesége el tudta lökni, de őt hátba szúrta egy zsebkéssel, majd azt mondta, elege van az életből, és saját magát többször mellkason szúrta. A vádlotton életmentő műtétet kellett végrehajtani, és tette a felesége halálát is okozhatta volna.

A másodfokú ügyészség a kiszabott büntetést nem tartja enyhítendőnek, és nem látja alaposnak a vádlott és védője enyhítést célzó fellebbezését.

A nyomozásnál adott elmeorvos szakértői vélemény a vádlott kóros elmeállapotát diagnosztizálta, amely kizárta a beszámíthatóságát, ezért a férfi előzetes kényszergyógykezelését rendelték el. A tárgyalás alatt beszerzett elmeszakértői vélemény viszont a vádlottat teljes mértékben beszámíthatónak találta, és az újabb szakértők ez utóbbi szakvéleményt erősítették meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!