családi dráma történhetett

2020.03.02. 08:37

Halálos baleset Zircnél – orosz rulett folyik a 82-es úton?

Meghalt egy 69 éves veszprémi nő, amikor Peugeot 207-es kupé típusú autójuk megcsúszott, megpördült, majd összeütközött egy szemből érkező kisteherautóval a 82-es számú főúton, Zirc-Kardosrét után hétfőn reggel. A rendőrség csökkentett sebesség mellett óvatos közlekedésre figyelmeztetett a csúszós, nyálkás úton.

Kovács Erika

Fotó: Kovács Erika/Napló

Aradi Virág megyei rendőrségi sajtószóvivő a helyszínen elmondta, megcsúszott a vizes úton, majd megperdült és a kisteherautónak csapódott a Peugeot 207-es kupé, amit egy 25 éves nő vezetett. A mellette ülő 69 éves veszprémi nő meghalt a balesetben. Az autó Veszprém felől Győr irányába tartott, amikor a szemből érkező kisteherautóval ütközött, utóbbit egy 66 éves naszályi férfi vezette.

Fotó: Kovács Erika/Napló

- Csökkentsék a sebességet a közlekedők, mert könnyen megcsúszhat az autó, ha vizes az útburkolat! – hangsúlyozta Aradi Virág.

Aradi Virág megyei rendőrségi sajtószóvivő
Fotó: Kovács Erika/Napló

Az érintett útszakaszon a helyszínelés és a műszaki mentés idejére teljes útlezárás volt érvényben. A rendőrök a forgalmat Dudar, Bakonyoszlop és Bakonyszentkirály irányába terelték.

Úgy tudjuk, a Peugeot-ban nagymama és unokája ült, és utóbbi vezette az autót.

Csondor Henrietta megyei katasztrófavédelmi szóvivő közölte, a zirci tűzoltók kiérkezésekor már valamennyi utas kiszállt a járművekből, amiket a tűzoltók áramtalanítottak.

Fotó: Kovács Erika/Napló

- Előttem már állt egy autó, amikor ideértem, és egy férfi azt kiáltotta, még élnek! Pillanatok alatt megérkezett a mentőszolgálat és a rendőrség, Aztán valakitől megtudtam, hogy sokáig tart az útzár, mert valaki elhunyt a mentőben – idézte fel a balesetet Varga Zsolt a helyszínen. A kamionsofőr szerint nagyon kell figyelni a 82-es úton, ami keskeny, gyakran sok levél van a burkolaton, csapadékos időben pedig csúszik, ezért figyelmesen és nagyon óvatosan kell közlekedni rajta!

Varga Zsolt szerint nagyon kell figyelni a 82-es úton Fotó: Kovács Erika/Napló

A sorban álló és gyakran ezen a szakaszon közlekedő autósok közül nevük mellőzésével többen elmondták, orosz rulett folyik a 82-esen, beláthatatlan helyeken, bukkanónál, kanyarban, záróvonalat átlépve, nagy sebességgel előznek, közlekednek sokan.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!