teljes menetfelszerelésben

2019.09.04. 20:00

Lépcsőfutó verseny tűzoltóknak: pétfürdői győzelem született

Első helyen végzett Márta Attila őrmester, a Pétfürdői Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság beosztott tűzoltója, aki mindössze 88 másodperc alatt, teljes menetfelszerelésben jutott fel az alagsorból a tizenegyedik emeletre, a negyedik Veszprém Megyei Lépcsőfutó Versenyen, a minap, a Pannon Egyetemen, amelyen a megye hivatásos tűzoltói vettek részt.

Kovács Erika

.: Márta Attila őrmesternek, a Pétfürdői Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság tűzoltójának a kitűnő teljesítményért emléklapot adott át Csillag István alezredes, a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgató-helyettese

Forrás: Veszprém Megyei Katasztrófavédelem

Huszonhét induló, hat kategória, tizenegy emelet, kétszázhatvannégy lépcsőfok felfelé futva, teljes bevetési felszerelésben, ez a statisztikája a veszprémi Pannon Egyetem legmagasabb oktatási épületének lépcsőházában tartott lépcsőfutó versenynek, amelyen a megye legjobb állóképességű tűzoltói mérték össze tudásukat.

A versenyre idén csak hivatásos tűzoltók neveztek, akiknek a tizenegy emeletnyi távot kellett a lehető legrövidebb időn belül leküzdeni. A megnyitón Csillag István tűzoltó alezredes, a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettese köszöntőjében gratulált a résztvevőknek, majd kiemelte, örvendetes, hogy évről-évre vonzó a tűzoltók körében ez a fizikai erőpróba, amely érzékelteti, hogy a speciális tűzoltói beavatkozásoknál mekkora fizikai igénybevételre van szükség.

Sajnálattal szólt arról, hogy idén nem indult nő a mezőnyben. Az igazgató-helyettes maga is rajthoz állt, és versenyen kívüli indulóként teljesítette a kihívást. A versenyen a képzeletbeli startpisztoly kilenc órakor dördült el, majd egymás után, egyesével vágtak neki a tűzoltók az emeletek leküzdésének.

Márta Attila őrmesternek, a Pétfürdői Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság tűzoltójának a kitűnő teljesítményért emléklapot adott át Csillag István alezredes Fotó: Megyei Katasztrófavédelem

A feladat sportruházatban sem lett volna egyszerű teljesítmény, hiszen a tizenegy emeletes épületben a felfelé futás védőeszközök nélkül is embert próbáló kihívás, amit a tűzoltóknak védőfelszerelésben, légzővel, palackkal, kesztyűben, sisakban, mintegy húsz kilogrammnyi plusz súlyt viselve kellett teljesíteni. Az abszolút leggyorsabb időt idén is Márta Attila őrmester, a Pétfürdői Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság tűzoltója érte el, aki mindössze 88 másodperc alatt jutott fel az alagsorból a tizenegyedik emeletre, vagyis minden emeletet átlagosan nyolc másodperc alatt gyűrt le.

Az ő eredményétől mindössze négy másodperccel maradt el az abszolút második legjobb időt futó Ölvegyi Roland, veszprémi tűzoltó hadnagy. A versenyen különböző korcsoportokban első helyezést ért el az említettek kívül: Horváth Zoltán veszprémi alezredes, Soós Ferenc ajkai alezredes, Bárány Gábor ajkai alezredes, Visi Ferenc Ágoston ajkai főhadnagy.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!