Kiemelt cél a megelőzés

2018.12.18. 11:30

Évet értékelt a Pápa Városi Baleset-megelőzési Bizottság

Évértékelő ülést tartott a Pápa Városi Baleset-megelőzési Bizottság a helyi kapitányságon.

Polgár Bettina

Az értekezlet a Látni és látszani 2018 – egymásért elnevezésű közlekedésbiztonsági akcióhoz kapcsolódó helyi nyereményjáték nyertesének kisorsolásával kezdődött.

A játékban azok a pápai járásban élő gépjárművezetők vehettek részt, akik az akcióhoz kapcsolódó autószervizek valamelyikében átvizsgáltatták gépjárművüket, avagy a kampányban részt vevő optikában ellenőriztették látásukat, majd az igazolólapot beküldték a Pápai Rendőrkapitánysághoz.

A sorsolást követően Szappan Csaba rendőr alezredes, kapitányságvezető köszöntötte a bizottság tagjait, majd Varga Balázs rendőr alezredes, közlekedésrendészeti osztályvezető adott tájékoztatást az elmúlt 11 hónap baleseti helyzetéről. A legfőbb baleseti okok között megemlítette a gyorshajtást és az elsőbbség meg nem adását, valamint utalt arra, hogy számos esetben kijelölt gyalogos-átkelőhelyen gázoltak el gyalogost.

Császárné Elek Veronika címzetes rendőr alezredes, a bizottság titkára pedig azokat az országos, megyei és saját kezdeményezésű baleset-megelőzési programokat, ren­dezvényeket ismertet­te, a­melyeket idén hajtott végre a Pápai Rendőrkapitányság.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányságot az ülésen Sövényi Attila rendőr alezredes, a közlekedésrendészeti osztály forgalom-ellenőrző al­osz­tályának vezetője képviselte.

A tanácskozás a tagok közlekedésbiztonság növelésére irányuló hozzászólásaival, ész­revételeivel és javaslataival zárult, végül valamennyien további partnerséget ajánlottak a 2018. évi baleset-megelőzési tevékenység területén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!