TIK-HIK

2018.09.29. 08:19

A legjobbak között végeztek a veszprémi főkapitányság ügyeletesei

Második helyezést értek el a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletesei a Tevékenység-irányítási Központok és a Hívásfogadó Központok IV. Országos Szakmai Versenyén Szombathelyen.

Fotó: rendőrség

Évente országszerte ötmillió hívás érkezik a segélyhívó számokra. Az operátorok akár valós, akár fals hívást fogadnak, a legjobb tudásuk szerint igyekeznek kezelni azt. Összesen száz ügyeletes és hívásfogadó mérte össze tudását 2018. szeptember 26-án és 27-én Szombathelyen, a Tevékenység-irányítási Központok és a Hívásfogadó Központok IV. Országos Szakmai Versenyén. A háromfős csapatok összetett, bonyolult feladatokat oldottak meg, amelyek az elméleten túl a bejelentések kezelésére, intézkedésekre, körözések elrendelésére, szituációs gyakorlatokra és informatikai ismeretekre is kiterjedtek.

Fotó: rendőrség

A verseny célja a szakmai ismeretek bővítése és a csapatszellem erősítése volt. Gyakran a problémakezelés záloga a jó csapatmunka. A nap 24 órájában magas színvonalú munkát kell végezniük annak érdekében, hogy a bajba jutottak megfelelő segítséget kapjanak.

A Tevékenység-irányítási Központok csapatai közül a második helyezést a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletesei szerezték meg. A hármas vezetője Ujvári Attila r. alezredes, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjának osztályvezetője volt. A csapat két másik tagja Tóth-Dänhardt Viktor r. őrnagy főügyeletes és Kövesi Eszter r. főtörzsőrmester ügyeletes voltak.

Forrás: police.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!