tíz áldozat két hónap alatt

2018.08.29. 16:00

Nem létező mobilokat hirdetett a neten – egy zirci károsult buktatta le

Üzletszerűen elkövetett csalás miatt indult büntetőeljárás egy 19 éves szarvasi férfi ellen, a Veszprémi Rendőrkapitányság befejezte az ügyben folytatott vizsgálatot.

Egy zirci lakos bejelentése alapján indult ismeretlen tettes ellen eljárás, aki 2017. október 20-án az egyik apróhirdetési oldalon meghirdetett egy mobiltelefont – adja hírül a police.hu. A sértett az eladóval felvette a kapcsolatot, majd elutalta a megadott bankszámlaszámra a készülék több tízezer forint vételárát. A hirdető azonban nem küldte meg a mobiltelefont és az összeget sem juttatta vissza.

A nyomozás során a rendőrök azonosították a gyanúsított személyét és megállapították, hogy a 19 éves szarvasi lakos 2017 szeptembere és novembere között azonos módszerrel további kilenc főt károsított meg.

A férfi ellen üzletszerűen elkövetett csalás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás. A nyomozás vizsgálati szakaszában a Veszprémi Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az iratokat átadta az illetékes ügyészségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!