intelligens város

2021.01.22. 16:00

Utak nélküli a jövő városa

The Line, a vonal elnevezéssel egy intelligens várost hoznának létre a szaud-arábiai Neomban.

Molnár Sándor

Forrás: pixabay.com

Az autók, utcák és széndioxid-kibocsátás nélküli város terveit a napokban ismertette meg a világgal Mohammed bin Salman koronaherceg. A vonal három rétegből áll majd: egy a felszínen a gyalogosok számára, egy földalatti az infrastruktúra számára, és egy másik a föld alatt közlekedés céljából. Az egymilliós város egyik végéből a másikba, egy metró szerű közlekedési eszközzel lehet majd eljutni, és a mintegy 170 kilométer hosszú egyenes vonal megtételére elég lesz 20 perc.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=56&v=30Vx5s6u50I&feature=emb_logo

A gyönyörű, a természetes környezetet 95 százalékban megőrző városközpontban egyébként gyalog elérhető lesz minden, öt perc alatt. Kíváncsian várom, hogy tényleg megvalósul-e a futurisztikus projekt, miközben itthon, tegnap egy hölgy a murvás úton autózva sétáltatta a mellette futó kutyáját a falu határában, és nagyon sokan legszívesebben egészen a boltok ajtajáig mennének el az autójukkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!