februári ülés

2018.03.03. 10:50

Zirci költségvetés: előtérben a fejlesztések

2 747 590 000 forint összegben elfogadásra került Zirc Városi Önkormányzat 2018. évi költségvetése a képviselő-testület februári rendes ülésén.

Kelemen Gábor

 

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében elnyert 1 312 288 306  forint összegű pályázati támogatás következtében már tavaly nagymértékben megemelkedett a városi büdzsé. Az idei működési költségvetés 979 880 000 forint, a felhalmozási költségvetés tervezett kiadási oldala pedig 1 750 699 000 forint. – A számokból és az arányokból is lehet látni, hogy ebben az évben az elnyert uniós projektek megvalósítási feladata lesz a legjelentősebb a költségvetés szempontjából is – fűzte hozzá Ottó Péter polgármester.

A fejlesztéseké a főszerep Zircen Fotó: Kelemen Gábor

 

Sor került a Békefi Antal Városi Könyvtár, Művelődési Ház és Stúdió KB igazgatói álláshelyére kiírt pályázat elbírálására is. A képviselő-testület döntött, hogy további öt évre Bieberné Réz Ágnest bízza meg ezen intézmény vezetői feladatainak ellátásával.

Dr. Kovács László, az Ügyrendi és Érdekképviseleti Bizottság elnöke arról adott tájékoztatást, hogy a vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettségek teljesítésének mind a polgármester, mind a képviselők határidőre eleget tettek.

Az út- és járdafelújítások műszaki tartalma is meghatározásra került a képviselő-testület ülésén, mely fejlesztés a Zirc Városi Önkormányzat által pályázati úton elnyert 75 millió forintos kormányzati támogatásból valósul meg.

LEADER-felhívásra történő pályázat benyújtásáról is döntés született, melynek célja a Cigánydombi játszótér felújítása. Az igényelt támogatás összege 3 millió forint, melyhez 25 százalék önerőt biztosít az önkormányzat. A játszótér felújítására korábban közösségi kezdeményezést is indított a város, az erre a célra felajánlott támogatásokat elkülönített számlán vezeti az önkormányzati hivatal.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!